Fogyasztóvédelmi vizsgálat indul a Ryanair-utasok kálváriája miatt

Forrás: turizmus.com

 2019. július 29. 17:48

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Kormányhivatalnál Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Ryanair ammáni járatán történtek miatt.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a vizsgálatot a fapados légitársaság július 27-i (szombati) 5096-os (Ammán–Budapest) járata miatt indították. A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a hatóság feladata feltárni, hogy a légitársaság megfelelően tájékoztatta-e az ügyfeleit és eleget tett-e a segítségnyújtási kötelezettségének – tudósított az MTI.

Az Indexnek a kálváriájukról nyilatkozó egyik utas azt mondta, a viharos időjárás miatt a gép Budapest helyett Pozsonyban szállt le, az utasoknak azt mondták, busszal szállítják át őket Budapestre, de ez végül nem történt meg, az utasoknak egyénileg kellett Budapestre utazniuk a szlovák fővárosból.

A viharos időjárás miatt az ammáni gép Budapest helyett Pozsonyban szállt le (a képen nem az érintett járat szerepel)

Fotó: ryanair.com

A Miniszterelnökség közleményében hangsúlyozta, minden esetben szigorúan fellép az utasok megtévesztése, illetve a velük szemben tanúsított jogszerűtlen magatartással szemben.

Július elején a Miniszterelnökség a Wizz Air és a Kartago Tours ellen indított járatkésések miatt fogyasztóvédelmi vizsgálatot.