Fókuszban a borturizmus

Forrás: turizmus.com

 2016. április 10. 18:18

Április 5–6. között a barcelonai Hotel Barcelona Golf Resortban rendezték meg a 8. Nemzetközi Borturizmus Konferenciát (International Wine Tourism Conference IWINETC).

A konferenciát a Katalán Turisztikai Szövetség Elnöke, Sr. Xavier Espasa és a Barcelonai Idegenforgalmi Képviselet vezetője, Sr. Miquel Font nyitotta meg. A világ minden tájáról érkező 250 borturizmusban tevékenykedő idegenforgalmi szakember és újságíró (köztük jelentős számú tengerentúli utazási iroda) több mint 30 szakmai előadást kísérhetett figyelemmel. A konferencián új borturisztikai desztinációk is bemutatkoztak, előadások hangzottak el Görögország, Románia, India borturisztikai lehetőségeiről. Természetesen nem maradhatott el az ismerkedés a spanyol pezsgővel sem, a „Cava"-k világába Sarah Jane Ewans Master of Wine vezette be a résztvevőket. A cava kóstolásokat esténként a közösségi programok keretében híres pincészetekben lehetett folytatni (Freixenet, Torres). A konferenciát egynapos borturizmus B2B workshop és kétnapos study tour követi.

Magyarországot a Taste Hungary, valamint a borutazásokat szervező Wine a'More Utazási iroda képviselte, aki a Tokaji Borvidékkel, a Szent Tamás, a Holdvölgy, az Oremus Pincészetek és a Tokaj Kereskedőház boraival ismertette meg az arra kíváncsiakat.