Fókuszban a Zöld-foki-szigetek és Portugália

 2013. augusztus 28. 17:26

Augusztus 28-án a Novotel Budapest Centrumban két portugál utazási iroda, a Barracuda Tours és a JC Tours tartott színes prezentációt tour operatoroknak és a szakmai sajtónak a mindig vonzó Portugália és a feljövőben lévő Zöld-foki-szigetek kínálatáról.

A rendezvény házigazdája a TAP Portugal magyarországi képviseletvezetője, Szolnok Péter – miután felhívta a figyelmet, hogy a Zöld-foki-szigeteken egész évben nincs annyi eső, mint amekkora felhőszakadásban a meghívottak a rendezvényre érkeztek – egyből át is adta a szót Ernesto Carneirónak, a Zöld-foki-szigetekben specialista Barracuda Tours képviselőjének, aki a hallgatóságot prezentációjával az örök nyár világába röpítette.

A mintegy 450 ezer lakost számláló Zöld-foki-szigetek – a világhírű „mezítlábas díva”, Cesária Évora szülőhazája – szó szerint egész éves napsütéssel, minőségi homokos partszakaszokkal és változatos földrajzi adottságokkal várja az érkezőket. Fontos tényező az ország politikai és társadalmi stabilitása, valamint a kényelmes repülési idő (alig több 4 óránál), ami alatt Lisszabonból az egzotikummal teli afrikai miliőbe repülhetünk.

Az 1975 óta független Zöld-foki Köztársaság turisztikai infrastruktúrája folyamatosan fejlődik, sorra nyílnak a szállodák Sal szigetén, amelynek egyik legnagyobb vonzereje több kilométer hosszú fehér homokos tengerpartja. A Barracuda Tours maximálisan partner abban, hogy a különleges desztinációt értékesítse az egyéni és csoportos igények mellett akár MICE és incentive utak esetében is.

Rugalmasság, bizalom, kompetencia – a JC Tours, Portugália egyik legnagyobb irodájának tulajdonos-igazgatója, Júlio de Sousa jellemezte így küldetésüket. Előadásában kiemelte, hogy gyakorlatilag nem ismernek lehetetlent, legyen szó üzleti, egyéni vagy csoportos útról, konferenciáról vagy bármilyen más rendezvényről, ha az úti cél Portugália és népszerű szigetei, az örökké virágos Madeira és az állandóan zöld színben pompázó, háborítatlan Azori-szigetek.

A prezentációk után Szolnok Péter a TAP Portugál magyarországi jelenlétének sikertörténetére hívta fel a figyelmet: jövőre lesz ugyanis 10 éve annak, hogy az első TAP-gép felszállt Budapestről. Anno heti háromszor indultak, ma pedig heti 8 közvetlen járat megy Lisszabonba, s ehhez a számhoz még egy fontos adat, hogy a járatok 45 %-át a magyar piacon értékesítik. A Zöld-foki-szigetek egyébként a TAP segítségével október 26-tól még közelebb kerül a magyar utazókhoz: lisszaboni átszállással Budapestről heti négyszer (hétfő-szerda-péntek-szombat) repülhetünk Sal szigetére, és Salról vissza (szintén Lisszabonon keresztül) hetente ötször (kedd-csütörtök-péntek-szombat-vasárnap) utazhatunk.

További infók: www.barracudatours.com ; www.jctours.pt ; www.flytap.com ; www.tap-portugal.hu