Fokvárosba és Marrákesbe is repülhetünk télen a Lufthansával

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 19:49

A Lufthansa téli menetrendjében 194 célállomásra heti 9 668 járatot közlekedtet. Új célállomás Fokváros (Dél-Afrika), Funchal (Madeira), Tromsø (Norvégia), Ivalo (Finnország), Marrákes (Marokkó) és Rzeszów (Lengyelország).

"A magyar utasok számára az egyik legfontosabb változás már szeptemberben életbe lépett, a 2016 áprilisában Debrecen és München között elindított járatunk már új menetrend szerint közlekedik: a bajor fővárosból 11órakor száll fel az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12.35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13.15-kor indul vissza és 14.55-kor landol Münchenben. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd" – mondta Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője. Az új menetrend még több belföldi járat csatlakozását teszi lehetővé, így a Lufthansa valamennyi német városból (Hamburg, Düsseldorf, Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart) Münchenbe induló reggeli járatával el lehet jutni Magyarországra.

A Lufthansa téli menetrendjében 194 célállomásra heti 9 668 járatot közlekedtet. A dél-afrikai Fokvárosba (képünkön) december 2-ától a Lufthansa Frankfurtból minden szerdán, pénteken és szombaton repül. A Szilícium-völgyben található San José (USA) ugyanúgy megmarad a téli menetrendben, mint az álomnyaralóhelyek, így Mauritius, Male (Maldív-szigetek) és Cancún (Mexikó). Jelentősen növeli a járatok számát a Lufthansa Nairobiba (Kenya), Dallasba (USA) és Punéba (India).

Az európai kínálatban új állomás Funchal (Madeira), amelyre már 2016. október 29-étől közlekedik hetente egy járat. Szintén új célállomás a Frankfurtból elérhető Tromsø (Norvégia) és Ivalo (Finnország), amelyekre heti egy járat közlekedik. Az albániai Tirana télen is elérhető marad a naponta Frankfurtból közlekedő járattal. Frankfurtból gyakrabban közlekednek majd a légitársaság járatai Friedrichshafenba és Breslauba.

Münchenből Marrákes (Marokkó) lesz az egyik új célállomás, ahová egész évben közlekedik majd a Lufthansa. A nemrégiben indított járatok Denverbe (USA) és Teheránba (Irán) megmaradnak a téli menetrendben is, míg Los Angelesbe, Miamiba (USA), illetve Tel Avivba (Izrael) több járat fog közlekedni.

Továbbra is közlekedik Münchenből a járat Debrecenbe, Odesszába (Ukrajna) és Portoba (Portugália). Először indul majd járat Münchenből a lengyelországi Rzeszówba, és hetente több járat is Anconába (Olaszország) és Grazba (Ausztria). A máltai járatkínálat megkétszereződik.