Föld körüli bringás kihívást szervez a MAKETUSZ

Forrás: turizmus.com

 2024. április 10. 16:17

Április 20-21-én, a Föld napja előtti hétvégén, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) játékra hívja a vállalkozó kedvű bringásokat, aminek a keretében megkísérlik körbetekerni a Földet. A kihíváson bárki részt vehet, aki letölti az ingyenes Kerékpárosbarát applikációt.

A közösségi eseményhez csatlakozóknak mindössze az a dolga, hogy biciklizzen: “Meghirdettünk egy játékot, mondhatni kísérletet, hogy vajon sikerül-e együtt körbe bringázni a Föld 40.075 kilométeres kerületét. Nagyon kíváncsiak vagyunk, és bízunk benne, hogy sikerül április 20-21-re megmozgatni a bringás társadalmat”– mesélte az esemény egyik ötletgazdája, Coates Ádám.

Elmondta, hogy a résztvevők a Kerékpárosbarát alkalmazáson keresztül egy online, önbevallásos rendszerrel adhatják hozzá mennyit tekertek a hétvége folyamán, és ha ez a szám vasárnapra meghaladja a 40.075 kilométert, elérték az elsődleges céljukat - a másodlagos, hogy minél többen töltsék a természetben szabadidejüket. 

Egyre több magyar bringázik

A statisztikák alapján egyre többen ülnek két kerékre itthon is, a magyarok biciklizőkedve évről évre nő. “A 2022-ben átadott 112 km hosszú Budapest - Balaton kerékpárút gyorsan az egyik legnépszerűbb útvonallá vált hazánkban. De mindenkit arra buzdítok, hogy bármekkora távval is, de 20-21-én növeljük együtt a megtett kilométerek számát“ – mondta Coates Ádám.

A vállalkozó kedvű bringások megkísérelhetik körbetekerni a Földet április 20-21-én

Fotó: 123rf.com

Hozzátette, hogy a bringásokat a kerékpárosbarát szolgáltatók, éttermek, szálláshelyek és attrakciók különböző kedvezményekkel várják a hétvége folyamán. Mindezekről szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban informálódhatunk.