Földvári András nyugdíjba vonul

Forrás: turizmus.com

 2018. március 06. 15:44

A Turkish Airlines marketingvezetője, Földvári András arról értesítette szerkesztőségünket, hogy március 14-ével nyugdíjba vonul.

A 66 éves légi forgalmi szakember, aki az ország egyik legtöbbet utazott embere, 45 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Malévnél, ahol 29 éven át dolgozott. Stockholmban 4,5, Brüszelben 6 évet töltött a nemzeti légitársaság képviseleténél.

Később vezette az El Al budapesti irodáját, majd néhány éves kitérőt tett az Aeroviva utazási irodához. Innen tért vissza a légitársaságok világába, konkrétan a Brussels Airlineshez, ahonnan 2010-ben igazolt át mostani munkahelyére, a Turkish Airlines budapesti irodájába.

Földvári András szenvedélye az utazás, bejárta jóformán a világ minden szegletét. 646 repülőtéren fordult meg, 247 légitársaság 2390 járatán 1278 útvonalon repült, és a világ 187 országába jutott el – eddig.

Nemcsak reptereket, rendszámtáblás képeket is gyűjt Földvári András. Ez a kép Kabulban készült

Fotó: Facebook

A szakember nyugdíjba vonulása után sem hagyja abba a repülést, az idei évre egy, a Húsvét-szigeteket is érintő földkörüli utat és egy szibériai túrát már betervezett.

Az utazás mellett tervei között szerepel az is, hogy könyvet ír élményeiről. A címe már megvan: 80 sztorival a Föld körül. A légitársaságnál utódját még keresik.