Folyamatos kontroll alatt a taxisok

Forrás: MTI

 2017. június 29. 15:11

A turistaszezon és a közelgő vizes vb miatt folyamatosan ellenőrzik a fővárosi taxisokat, főként azokat, akik nem tartoznak egyetlen taxis társasághoz sem.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon (NFM) belül működő közlekedési hatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, a Budapesti Közlekedési Központtal, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve közösen ellenőrzi a taxisokat Budapesten, az ellenőrzések főként a szabadúszó, a taxisokra vonatkozó szabályokat be nem tartó sofőrökre irányulnak – mondta Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az ellenőrzés a turistaszezon és a vizes világbajnokság miatt elsősorban a fővárosra koncentrál

 

A vizsgálatok mintegy másfél hónapja elkezdődtek. Az ellenőrzés most a turistaszezon és a vizes világbajnokság miatt elsősorban a fővárosra koncentrál, azon belül is az idegenforgalmilag forgalmas helyekre, mint például a Liszt Ferenc-repülőtér, a Keleti, és a Nyugati pályaudvar, illetve a belváros – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezekkel az akciókkal azt akarják elérni, hogy azok a sofőrök, akik kilógnak a tisztességesen dolgozó taxisok sorából, folyamatosan érezzék a kontrollt.

Budapesten 5500 taxis működik, ebből mintegy 5200-an tartoznak valamilyen taxis társasághoz, míg 300-400-an vannak az úgynevezett függetlenek.