Folyamatosan fejleszt az Air France KLM

Forrás: turizmus.com

 2016. március 16. 18:50

Míg az Air France telepítette új, hosszú távú kabinjait a johannesburgi járataira, addig a KLM nyártól már a spanyolországi Alicante városába is átszállás nélkül közlekedik.

Az Air France folyamatosan újítja fel Boeing 777-es flottáját – 2016. március 8-tól az utasok már a Johannesburgba tartó járatokon is élvezhetik az új kabinok adta kényelmet a Boeing 777-300-as repülőgépeken. Az állandó fejlesztések teszik lehetővé, hogy heti két alkalommal már a következő generációs La Premiere, Business, Premium Economy és Economy kabinokkal felszerelt Boeing járatok szolgálhassák ki a johannesburgi desztinációt, amelyek mellett üzemelnek még az Airbus A380-as típusok is, kiegészítve heti hét járatra a kapacitást.

Afrikai járatait tekintve az Air France a kabinok felújítása mellett mással is igyekszik csúcsra járatni szolgáltatásai minőségét: már a repülőtérre érkezvén személyre szabott palettával várják az utasokat, de a fedélzeten sem adnak alább a jól ismert francia tökéletességből. A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Afrikába induló járatok mindegyikén egy, a kontinens szakértőiből álló csapat áll az utasok rendelkezésére – részletes tájékoztatást tudnak nyújtani az adott ország geopolitikai és gazdasági helyzetéről, valamint kulturális jellemzőiről is. Emellett, az afrikai desztinációk többségén a poggyászméret is nagyobb a többi hosszú távú járaton megengedetthez képest.

A kontinensen egy körülbelül 1000 fős stáb felel azért, hogy az Air France KLM utasai a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek. A fedélzeti legénység összesen 2500 főből áll – Afrika mellett a közel-keleti régió is hozzájuk tartozik. Ezeken a járatokon különleges, afrikai gourmet ételeket is kínál a légitársaság.

Az Air France mellett pedig a KLM is folytatja a fejleszéseket: nyártól közvetlen járatot indítanak Amszterdamból a spanyolországi Alicante városába. Alicante a holland királyi légitársasági hatodik spanyol desztinációja Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia és a szintén tervezett Ibiza után. Így nyártól napi tizenhat járatot indítanak majd az országba.

A KLM így már kilenc új úticélt kínál nyártól ügyfeleinek, hiszen Drezda, Inverness, Southampton, Genova, Valencia, valamint Ibiza felvételét már korábban bejelentették. Az interkontinentális hálózatuk szintén bővül: Salt Lake City (USA) és Asztana (Kazahsztán) került be a portfólióba.

Alicante a valenciai régiótól délre fekszik, számos népszerű, turisták által közkedvelt desztináció közelében. 2016. július 4-től már naponta utazhatnak ide az utasok Amszterdamból.