Folyami hajózás a Dunától a Sárga-folyóig

Forrás: turizmus.com

 2017. május 15. 17:04

A folyami hajózás rejtelmeibe pillanthattak be a Mahart Tours partnerei a cég május 15-i rendezvényén, melyet stílusosan a Nicko Cruises Hajótársaság négycsillagos Ms Maxima hajóján tartottak.

Az elegáns szállodahajó – mely a Bálna előtti nemzetközi kikötőben fogadta a meghívottakat – még aznap útnak indult a Duna-delta felé, a 180 fő vendég között 20 magyarral a fedélzetén. A négycsillagos reggeli után és a hajótársaság bemutatkozása előtt Spányi Gábor, a Mahart Passnave ügyvezetője valamint Sztojanovits Kristóf marketingvezető köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezt követően a Nicko Cruises értékesítési igazgatója, Christian Kaatz mutatta be a stuttgarti székhelyű hajótársaság flottáját, útjait és egyéb szolgáltatásait.

A Nicko Cruises értékesítési igazgatója, Christian Kaatz (balra) és Sztojanovits Kristóf, a Mahart PassNave Kft. marketingvezetője

Fotó: turizmus.com

 

A cégnek jelenleg 21 hajója van forgalomban, melyek a német hotelminősítési rendszer szerint többnyire 4 és 5 csillagosak, de a társaság további 3 kategóriát (Nicko Classic, Nicko Modern és Nicko Boutique) is megkülönböztet hajói közt, melyek leginkább a dizájnban, a hajók méretében, és a szolgáltatásokban jelentenek különbséget.

A Maxima – melyet a prezentáció után a társaság körbejárhatott – 4 csillag plusz besorolást kapott és a Nicko Modern kategória egyik zászlóshajója, 90 kabinnal (mind franciaerkélyes, hatalmas üvegablakokkal), 40 fős személyzettel, elegáns belső terekkel, tágas étteremmel és hatalmas terasszal. A Maxima a Dunán közlekedik: Passau és a Duna-delta között 7 fajta utat kínálnak fedélzetén 6-15 napos turnusokban.

Nemcsak folyókon hajókázhatunk, több út vezet tengerhez is

 

A társaság szinte mindenfelé utaztat Európában, hajóik ugyanúgy szelik a Rajna, a Szajna, a Rhone és az Elba habjait, mint északon a Néva, vagy délen a Douro hullámait. De a folyami élményeket egyes utak megspékelik igazi tengeri hajózással is, így például a Duna-deltát érintve részesei lehetünk egy felejthetetlen fekete-tengeri túrának, vagy a Baltikumot behajózva eljuthatunk a Balti-tengerhez is. Az egyik legnépszerűbb útjuk pedig csak tengeren zajlik: 8 napos turnusokban Zadar és Dubrovnik között utazhatunk a négycsillagos, mindössze 32 főt befogadó Ms Thurgau Dalmatia fedélzetén.

A Nicko Cruises három hajóval ázsiai utakat is szervez, hajózhatunk Mianmarban az Iravádi folyón, Kambodzsában a Mekong egyes szakaszain, vagy akár Kínában, a Sárga-folyón is.

A társaság a hajóin kínált 4-5 csillagos kényelem és a Pazar utak mellett egyéb szolgáltatásokkal is kedveskedik vásárlóinak. Az utak során több megállónál fakultatív programok arzenálja várja az érkezőt a legváltozatosabb kínálattal, legyen az kerékpáros városnézés, helikopteres túra vagy tűzijáték show, ez utóbbi Budapesten a leglátványosabb, minden év augusztus 20-án.

Kényelmes szoba hatalmas ablakkal a Ms Maximán, amely 7 fajta úton a Dunát szeli Passau és a Fekete-tenger között

Fotó: Nicko Cruises

A rendezvényen elhangzott, hogy a Mahart Passnave – mely 2013-ban többségi tulajdonban az államhoz került – nyereséges éveket tudhat maga mögött, tavaly 20 százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el, s a következő évek elé is optimistán tekintenek, úgy tűnik, a stagnáló évek után ez a piac is beérni látszik, érezhető a fellendülés. A Mahart Passnave fontos tevékenysége a szállodahajók fogadása és a partnerek – mint a Nicko Cruises is – útjainak értékesítése. Ám nemcsak folyami utakat adnak el, ahogy 2017-es prospektusukon is hirdetik, „minden, ami hajózás” az érdekeltségi körükbe tartozik, így tengeri utakat is értékesítenek (a teljes földgolyón), de otthon vannak a nemzetközi kompjáratok terén is.

 

Kapcsolódó cikkek