Folytathatja a Condor, jóváhagyták az áthidaló kormányzati kölcsönt

Forrás: turizmus.com

 2019. október 14. 21:27

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Condor számára nyújtott hat hónapos áthidaló kölcsönt, amelyet a német szövetségi állam és a Hessen tartományi kormányzat nyújt a német légitársaság részére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a KfW állami fejlesztési bank 380 millió eurós (127 milliárd forint) hitelt biztosít fél évre az üdülőjáratokat üzemeltető légitársaságnak a szövetségi kormány és Hessen tartomány kormányának garanciájával, amennyiben a magáncégek állami támogatásának versenyjogi szabályosságát vizsgáló Európai Bizottság (EB) engedélyt ad erre.

Az EB most közölte, hogy az áthidaló kölcsön nem ütközik az unió szabályaiba.

A döntésnek köszönhetően a Condor folytathatja az üzemelést azt követően is, hogy anyavállalata a Thomas Cook-csoport szeptemberben csődbe ment.

A Condor így elégséges készpénzállománnyal rendelkezik a téli szezon áthidalására és folytatja a működését a korábban kiadott menetrend szerint – írja az Airportal.

A Condor egy olyan partnert keres, amely lehetővé teszi hosszú távú fenntarthatóságát

Fotó: Facebook / Condor Airlines

A légitársaság vezetése egy átstrukturálási terv kidolgozását kezdi meg, amely biztosítja a Condor jövőjét a Thomas Cook nélkül is. Eközben a cég egy olyan partnert keres, amely lehetővé teszi a légitársaság hosszú távú fenntarthatóságát és növekedését.

A portál idézi a cég közleményét, amely hangsúlyozza, hogy a légitársaság több utazásszervezővel ígéretes tárgyalásokat folytat a 2020. nyári előzetes foglalásokról. A német hírügynökség múlt héten a német chartercég értékesítési igazgatóját idézve arról számolt be, kedvező jelei vannak annak, hogy pótolni tudják a csőd okozta kiesést.