Folytatja az európai terjeszkedést a FlixTrain

Forrás: turizmus.com

 2019. október 25. 15:00

A FlixTrain szolgáltatásának kiterjesztésére készül 2020-ban. A sikeres németországi első másfél év után a FlixMobility jövőre külföldön is bevezeti FlixTrain márkáját, elindulnak az első FlixTrain vonatok Svédországban, Németországban pedig új célállomások válnak elérhetővé.

Két évvel a németországi bevezetés után az első nemzetközi FlixTrain vonatok Svédországban is elindulhatnak. 2020 első felétől kezdve zöld vonatok közlekednek majd a Stockholm–Malmö és Stockholm–Göteborg útvonalakon.

2019 tavaszán a FlixTrain felfedte a francia vasúti piacot érintő elsődleges terveit.

A nemzeti piacot felügyelő ARAFER arra kérte azokat a szereplőket, akik érdeklődnek a liberalizáció előtt álló vasúti piacon való megjelenés iránt, hogy osszák meg terveiket 18 hónappal a szolgáltatás megkezdése előtt. Az ARAFER most vizsgálja az üzemeltetés gazdasági vonatkozásait egyes útvonalakon – olvasható a FlixBus közleményében.

A francia vasúti piacot 2021-ben nyitják meg, a FlixTrain 2020-ban, a hivatalos jelentkezés időszakában értékeli majd a lehetőségeit az országban.

Szolgáltatásának kiterjesztésére készül jövőre a FlixTrain

Fotó: flixbus.hu

 

Új célállomások és új útvonal Németországban

A FlixTrain nagy nemzetközi tervei mellett hazai terepen, Németországban is tovább erősödik. Miután a FlixTrain 2018-ban Berlin és Stuttgart, illetve Hamburg és Köln között kezdett szolgáltatni, 2019-ben Berlin és Köln között is elindultak a zöld vonatok. December 15-től kezdve hét új város, többek közt Aachen, Lipcse, Halle és Erfurt is a hálózatba kerül a Berlin–Köln, illetve a Berlin–Stuttgart útvonalon. A FlixTrain bejelentette, hogy 2020 tavaszától a Stuttgart–Hamburg útvonalon is megjelenik.

Németországban a FlixTrain jelenleg részben felújított, korábbi Deutsche Bahn kocsikkal szolgáltat. A vonatok, amikkel a további német, illetve nemzetközi terjeszkedést kivitelezi a cég teljesen felújított, illetve vadonatúj kocsikból állnak majd. A mobilitási szolgáltató már megkezdte az egyeztetést vasúti járműgyártókkal. A FlixTrain célja, hogy minden szolgálatban lévő vonatát 100%-ban megújuló energiaforrásból táplálja, ahogy ezt jelenleg is teszi Németországban – írják közleményükben.