Folytatja ukrajnai tevékenységének átszervezését a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 13:16

A Wizz Air HoldingsPlc. (leányvállalatait is beleértve „Wizz Air" vagy „Wizz Air Group") folytatja ukrajnai tevékenységének átszervezését. A Wizz Air Hungary április 20-tól 8 útvonalat üzemeltet Ukrajnába, június 4-én pedig bázist nyit Kijevben, ahol egy Airbus A320-as repülőgépet állomásoztat majd.

Szintén április 20-tól a Wizz Air Ukraine, amely jelenleg két repülőgépet üzemeltet 16 útvonalon Ukrajnából, beszünteti működését. A jelenleg Kijevben állomásoztatott második Airbus A320 repülőgépet a Wizz Air új, kassai bázisára helyezi át, a repülőgép a 2015 júniusában induló új Kassa-Milánó Bergamo és Kassa-Sheffield-Doncaster útvonalakon teljesít majd szolgálatot.

Miután a légitársaság a tavalyi évben két repülőgépet kivont Ukrajnából, további kapacitás-kiigazítás és a Wizz Air ukrajnai tevékenységének átstrukturálása vált szükségessé a Kelet-Ukrajnában folyamatosan fennálló instabilitás, a helyi valuta leértékelődése és volatilitása, valamint a devizakorlátozások miatt. A Wizz Air Hungary tevékenysége jelentősen mérsékelni fogja ezeket a hatásokat, és lehetővé teszi, hogy a Wizz Air az ukrán piac egyik jelentős légitársasága maradjon, készen arra, hogy bővítsen a körülmények kedvező változása esetén.

Azon utasok, akik 2015. április 20-ra vagy az utáni dátumra érvényes repülőjeggyel rendelkeznek a fent jelzett útvonalakra, újra kell foglalják repülőjegyüket az adott útvonalakat 2015. április 20-tól üzemeltető Wizz Air Hungary-vel. Az érintett utasokkal a légitársaság kapcsolatba lép, a teljes jegyárat visszatéríti és lehetőséget biztosít számukra, hogy helyettesítő jegyet vásároljanak a Wizz Air Hungary-nél ugyanazon az áron, amelyen az eredeti jegyet lefoglalták („Wizz Air Viteldíj Garancia”).

Az érintett járatok utasai számára a teljes jegyár visszatérítésre kerül.

A Wizz Air Group ukrajnai tevékenységének átstrukturálása és a Wizz Air Ukraine működésének beszüntetése nem lesz jelentős hatással a Wizz Air Group kereskedésére a tárgyévben és az azt követő pénzügyi években.