Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

Forrás: MTI

 2023. március 07. 16:27

Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.

Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere kedden, a kivitelezési szerződés aláírásakor elmondta: az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.

A nyomvonalról három helyen leágazást alakítanak ki Dózsakert, Kertváros és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.

A munkálatok során csaknem 5 kilométernyi útvonalat alakítanak ki. A beruházás teljes költsége 933 millió forint, ebből 733 millió uniós, vissza nem térítendő támogatás, 200 millió forint pedig az önkormányzat önrésze.

Folytatódik az Által-ér völgyi kerékpárút építése

Fotó: Facebook/Által-ér völgyi kerékpárút

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.