Tekerj a Zöldbe! – közel 300 kerékpáros túrához csatlakozhatunk idén

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 16:05

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) az Aktív Magyarország támogatásával idén is meghirdette a Tekerj a Zöldbe! országos, közel 300 kerékpáros kirándulást felölelő programsorozatát, amelyre családokat, gyakorlott vagy akár kezdő bringásokat várnak.
A Tekerj a Zöldbe! programsorozat legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbbeknek mutassa meg azt, hogy Magyarország két keréken felfedezhető és bejárható. Így tavasztól kezdve hétvégenként az ország számos területén indulnak bárki számára könnyen teljesíthető, vezetett, 26-40 fős kerékpártúrák.

A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 20-60 kilométeres kirándulásokon.A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin, legszebb kulturális örökségein vezetnek keresztül, melyeket helyi túravezetők mutatnak meg a résztvevőknek. Ugyanakkor a rendezvénysorozat nem titkolt célja az is, hogy minél több olyan térséget ismerjenek meg a kerékpáros turisták, amelyek ma még népszerűségükben elmaradnak a hagyományos bringás célpontoktól, de az utóbbi évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb és biztonságos kerékpárutakon járhatóak be.

tekerjazoldbe

Hétvégenként az ország számos területén indulnak bárki számára könnyen teljesíthető, 26-40 fős kerékpártúrák

Fotó: Aktív Magyarország


A szervezők idei újdonságként egy tréningsorozatot is útjára indítottak, ugyanis a program ettől az évtől kezdődően nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy szakmai közösséget is kialakítson. Ebben a közegben lehetőség lesz a tudásmegosztásra és a tapasztalatcserére. A Tekerj a Zöldbe! webinárium sorozatának küldetése, hogy szakmai támogatást biztosítson a kerékpártúra szervezésének elméleti elsajátítására. Az előadások alkalmával szó lesz jó gyakorlatokról, a marketingkommunikációról, a közlekedésbiztonságról, illetve a kerékpártúrák tematizálásáról és játékosításáról.

A rendezvénysorozat egyes állomásai a tekerjazoldbe.hu oldalon érhetők el.