Folytatódott a csomagkezelők sztrájkja Brüsszelben (frissítve)

Forrás: MTI

 2018. október 28. 16:05

Az október 27-i száz járat után október 28-án 150-et töröltek a csomagkezelők sztrájkja miatt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

A légikikötő szóvivője arról számolt be, hogy az október 27-i 550 járatból 110-et töröltek, az akció így az aznapi körülbelül 70 ezer utas ötödét érinti. Vasárnapra tovább romlott a helyzet, hiszen az aznapi, október 28-i 550 járatból mintegy 150 nem indul, ami megintcsak több tízezer embert érint. A munkabeszüntetéssel annak a nagyjából harminc légitársaságnak kell számolnia, amelyeknek poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. Közöttük van a British Airways, az Easyjet, az Etihad, a KLM, a Ryanair és a Turkish Airlines is.

Mint azt korábban megírtuk, a rossz munkakörülmények és a konzultáció hiánya miatt meghirdetett sztrájk október 26. éjszakától október 28. reggel 6-ig tart. Sajtóhírek szerint negyvenen töltötték az október 26-ról 27-re virradó éjszakát a reptéren, mivel nem volt szállásuk a közelben, vagy csatlakozásra vártak.

Az utasoktól azt kérték, hogy indulás előtt ellenőrizzék a repülőtér honlapján, indítják-e a járatukat, érkezzenek a szokásosnál korábban, és ha lehetséges, csak kézipoggyásszal utazzanak.

Október 26-án végül mintegy 130 brüsszeli járatot kellett törölni

Fotó: unsplash.com

Az Aviapartner vezetői október 27-én és 28-án is tárgyalóasztalhoz ültek a cég munkatársainak érdekeit képviselő szakszervezetekkel, eredményekről azonban egyelőre nem tudni.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.