Fontos kérdéseket vitatott meg a MUISZ elnöksége

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 17. 18:18

A menekültügy turizmusra gyakorolt hatása és a turistabuszok belvárosi behajtásának problémái is napirendre kerültek a Magyar Utazási Irodák Szövetsége szeptember 16-i elnökségi ülésén, amelyhez a helyszínt az Opera Garden Hotel & Apartments biztosította.

Az elnökségi ülésen Erdei Bálint elnök beszámolt a menekültügyi helyzet turizmusra gyakorolt hatásával kapcsolatos MUISZ-állásfoglalásról, nyilatkozatokról, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkárnak írt levélről, melyben a minisztériumok hatékony kommunikációs segítségét kérte.

Tájékoztatta az elnökség tagjait a görögországi áfakérdés és a thaiföldi merénylet kapcsán adott interjúkról. Beszámolt a négy szakmai szervezettel és az Magyar Turizmus Zrt.-vel folytatott rendszeres megbeszéléseiről.

Fontos téma volt a turistabuszok belvárosi behajtásával kapcsolatos problémakör, mely a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal megbeszélésén is napirendre került, valamint az új kongresszusi központot előkészítő munkacsoportban történő aktív MUISZ-részvételről.

A szövetség Operatív Munkacsoportjának hatékony működéséről is tájékoztatta az elnökséget, melynek tagjai fontos feladatokban vesznek részt, mint például az október elejére tervezett MUISZ-vacsora és a november végére tervezett MUISZ-közgyűlés előkészítése.

Az elnökség a  MET felkérésére a Turizmus Magisztrátus tagjának jelölte Molnár Judit alelnököt, aki a felkérést elfogadta.

Fontos döntés született a MUISZ jövőjét meghatározó több kérdésben is, amelyekről az elnökség a közgyűlésen ad tájékoztatást tagjainak.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással rendkívüli tagként felvette a Stiefel Eurocart Kft.-t. A vállalat  térképeket és térképes kiadványokat készít turisztikai szolgáltatók részére.