Forgalmi engedéllyel lehet vonatozni az autómentes napon

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 16. 16:39

Díjmentes utazási lehetőséget ajánl az Európai Autómentes Napon a MÁV-START Zrt.a teljes szolgáltatási területére és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatára.

Magánszemély nevére kiállított forgalmi engedéllyel veheti igénybe a vasúttársaság ajánlatát a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához csatlakozva hirdetik meg programjaikat a vasúttársaságok, a MÁV-START és a GYSEV is évek óta aktív részesei a rendezvénysorozatnak. Mindkét vasúttársaság fontosnak tartja a vasúti utazásnépszerűsítését, illetve, hogy felhívja az autósok figyelmét a közösségi közlekedés előnyeire.

A díjmentes utazási kedvezmény kizárólag 2014. szeptember 22-én belföldi utazásra, másodosztályon használható fel. Első kocsiosztály igénybevételéhez a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonatokra (például gyors és InterCity vonatok) a pót- és helyjegy, vagy a gyorsvonati pótjegy díját külön meg kell fizetni. Forgalmi engedély hiányában, vagy a nem saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazóknak a vonaton az ellenőrzést végző munkavállaló az utast megillető kedvezményes árú menetjegyet és pótdíjat számítja fel.

Nemcsak az autósok, hanem a kerékpár-tulajdonosok is kedvezményben részesülnek az eseményhez kapcsolódóan, hiszen a Mobilitási Hét (2014. szeptember 16-22.) során ingyenesen vihetik magukkal kerékpárjukat. A díjmentes kerékpárjegy a rendezvény hetében megváltható a GYSEV pénztáraiban, a MÁV-START pénztáraiban és a partneri pénztárakban, illetve az internetes jegyértékesítési rendszeren keresztül.

A MÁV-csoport a budapesti központi rendezvényre látogatókat egy kuponfüzettel is megajándékozza, amelyben számos kedvezményes ajánlat található, Az egyik szelvénnyel a Mobilitási Hetet követő két hétvégén 25%-os kedvezményű kerékpárjegy vásárolható (2014. szeptember 27-én, 28-án, valamint október 4-én és 5-én). Az ajánlata MÁV-START szolgáltatási területére vonatkozik. További részletek a kedvezményekkel, és a programokkal kapcsolatosan a www.mav-start.hu oldalán, illetve a GYSEV Zrt. weboldalán a www.gysev.hu oldalon olvashatóak