Forgalmi korlátozások a vizes vb előtt és alatt

Forrás: MTI

 2017. július 07. 12:16

Forgalmi változások lesznek a fővárosban a vizes világbajnokság megnyitóünnepségének előkészületei miatt július 7-től egy hétig, a Lánchidat is lezárják.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint korlátozásokra kell számítani a budai és a pesti rakpartok belvárosi szakaszán. Az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől a többi között a Lánchidat, a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Havas utca, a budai alsó rakpartot pedig az Üstökös utca és az Egry József utca között.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a D11-es és a D12-es hajó, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz útvonala.

Az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől a többi között a Lánchidat is

 

Péntektől (július 7.) keddig, majd csütörtökön este fél tizenegytől hajnali fél ötig zárják le a forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.

Szerdán (július 12.) már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden, a verseny alatt szükséges lezárásokról, közlekedési változásokról a BKK hamarosan részletes közleményt ad ki.