Forgalomba állt az első felújított Talent

Forrás: turizmus.com

 2019. október 12. 10:44

A Győr–Hegyeshalom vasútvonalon állt forgalomba az első, felújításon átesett Talent motorvonat.

A MÁV-START által üzemeltetett tíz Bombardier Talent motorvonat szervizelése és annak hosszú távú megoldása a vasúttársaság számára kiemelten fontos – írták közleményükben.

Eurégiós forgalomba állt felújított Talent

Fotó: MÁV-Start

Ezért első lépésként, idén áprilisban a MÁV-START, a MÁV Vagon és az ÖBB két évre szóló szerződést kötött, hogy a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt Talentek nagyjavítása, konstrukciós hibáinak megszüntetése, valamint gazdaságos és hatékony fenntartása mielőbb rendeződjön.

Jövő év végére fejeződhet be a flotta megújítása, utána már a jelenleginél megbízhatóbban, akár 80-90 százalékos üzemkészséggel közlekedhetnek.

Az együttműködés eredményeként forgalomba állt az első felújított 425 sorozatú Talent villamos motorvonat, amelyen úgynevezett R2 jelű nagyjavítást hajtottak végre a MÁV-START, a MÁV Vagon és az ÖBB szakemberei.

A WC fala antigraffiti fóliát kapott

Fotó: MÁV-Start

Az utastérben a lengő tolóajtók, a lépcsők, a WC-berendezés, a klímaberendezések és az ülések újultak meg, a WC helyiség fala pedig antigraffiti fóliát kapott. A motorvonat az eredeti külső festés megújításával állt forgalomba.

A következő felújítások során a MÁV-START már a megújuló arculatnak megfelelő megjelenéssel látja el ezeket a járműveket is, így a külső fényezése, a külső feliratok módosítása is megtörténik, az elkészített színtervek alapján.

A felújítás az utasteret is érintette

Fotó: MÁV-Start

A munkák eredményeként a Győr–Hegyeshalom–Bécs között EuRegio-járatként  közlekedő Talentek, nem csak megújult belsővel, hanem tetszetős külsővel is az utasok szolgálatába állhatnak.

Közben 2021 tavaszától havonta egy új emeletes motorvonat (KISS) is forgalomba állhat az újszászi, a székesfehérvári és a győri vonalakon. A szerelvényeket a Stadler Bussnang AG gyártja.