Forma-1: magángépes dömping a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2017. július 27. 17:08

A július 30-án kezdődő Magyar Nagydíjon versenyzők, a szakértők és kísérőik csütörtök reggel kilenc óra óta folyamatosan érkeznek az 1. Terminál forgalmi előterére.

A brit Lewis Hamilton (Mercedes), a finn Kimi Räikönnen (Ferrari) és az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) nyitották a sort csütörtök reggel a Budapest Airport kisgépes termináljára érkezők között. A versenyzők és kísérőik saját sugárhajtású magángépeiken érkeztek, illetve érkeznek folyamatosan Magyarországra, és a repülőtérről kocsival vagy éppen helikopterrel mennek tovább Mogyoródra, a Hungaroring helyszínére.

Daniel Ricciardo üdvözli a szurkolókat

Fotó: Budapest Airport

Igazán nagy kisgépes forgalom azonban még csak ezután várható: a hétvégén érkeznek ugyanis a csapatok támogatói és kísérői, illetve a külföldi szurkolók – előbbiek közül sokan a Forma1-es pilótákhoz hasonlóan magángépekkel érkeznek Budapestre. A magángépes dömpingre a Budapest Airport maximálisan fel van készülve: az egyébként 12 repülőgép fogadására alkalmas 1. Terminál előtere a Magyar Nagydíj idejére speciális felosztást kap: mivel a tavaly kialakított 12 állóhely mindegyike nagyobb, mint amekkorára egy-egy kisméretű magángépnek szüksége van, az érkezők business jetjeit nem a parkolóhelyen kijelölt vonalra állítják, hanem egy előre kidolgozott eljárás szerint úgy, hogy a biztonságos távolság mindig meglegyen a gépek között. Így az 1. Terminál forgalmi előterén akár a számítások szerint 20-30 érkező gép is parkolhat.