Forma-1 után is csúcsra jár Ferihegy

Forrás: turizmus.com

 2018. július 30. 14:20

A napi ötvenezer főt is meghaladta a budapesti repülőtér forgalma az idei a Forma-1-es hétvégén. Szerencsésre a külföldi vendégek jó része kihasználja a kellemes nyári időjárást, és további napokat tölt el Magyarországon, például a Balaton mellett.

Sokáig a Forma-1 Magyar Nagydíj volt a rekord forgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztiválnak köszönhetően kiegyenlítődött a mezőny, egyebek mellett a Sziget Fesztivál is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

A korábbi évektől eltérően – amikor a Forma-1 Magyar Nagydíj zárásával vasárnap estére teljesen kiürült az 1. Terminál beton előtere, ahol a csapatok és a fő szponzorok business jetjei parkoltak –idén több nappal kitolódik a kisgépes csúcsforgalom. Ennek oka, hogy a nyári szünet előtt a Forma-1-es csapatok egy része itt marad a mogyoródi pályán tesztelésre. Emiatt aztán számos sugárhajtású kisgép ingajáratban közlekedik a versenycsapatok európai főhadiszállása és Ferihegy között. A megnövekedett forgalomnak a kiszolgálására a szokásosnál többen dolgoznak a forgalmi előtéren (a terminál előtti betonon, ahol a gépek parkolnak), de az utasbiztonsági ellenőrzés is teljes létszámmal és kapacitással üzemel a csúcsidőszakokban.

Jól megfér egymással a nyaralók forgalma és a Forma-1

Fotó: bud.hu

„A Budapest Airport minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy a Forma-1-es versenyhez kapcsolódó forgalom zökkenőmenetesen bonyolódjon, de ugyanilyen fontos a számunkra, hogy a nyaralni indulók számára is garantáljuk a megfelelő színvonalú biztonságot és kényelmes körülményeket.” – mondta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyban megkönnyítheti az indulást, ha az utasok ezekben a napokban akár három órával a járat indulása előtt kiérkeznek a repülőtérre, és menet közben nyomon követik a járatinformációt, annak érdekében, nehogy lekéssék az indulást.