Formálódik a dunai Limes fejlesztési javaslata

Forrás: turizmus.com

 2016. július 19. 19:59

A Limes Duna mentén húzódó magyarországi szakaszának világörökséggé nyilvánításával kapcsolatos feladatokról tartott munkaértekezletet július 18-án a Magyar Limes Szövetség.

A Magyar Limes Szövetség eddigi munkája során elkészült az Országos Limes Kulturális Fejlesztési Koncepció Előterv. A hátralévő világörökségi nevezési feladatok végrehajtására a kormány miniszteri biztossá nevezte ki a szövetség elnökét, Visy Zsoltot. A teljes dunai szakaszt érintő tervezési feladatokat a Magyar Limes Szövetség a turizmusért felelős minisztérium és a területen található önkormányzatok anyagi támogatásával szervezi.

Hirschberg Attila, a Magyar Limes Szövetség ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: a rendezvénynek, amelyen részt vett Révész Máriusz kormánybiztos és Visy Zsolt miniszteri biztos is, mintegy másfél száz érdeklődője volt. Céljuk az egykori Római Birodalom dunai határvonalának Magyarországra eső részén versenyképes, összehangolt turisztikai kínálat kialakítása, az elképzeléseket a munkaértekezleten mutatták be az érdeklődőknek. A rövid- és középtávú fejlesztési javaslatokat a vélemények befogadása után, a szövetség jövő keddi pécsi ülését követően állítják össze.

A munkakonferencia első része megtekinthető itt: