Fortaleza, az új Air France-KLM desztináció Brazíliában

Forrás: turizmus.com

 2017. október 02. 19:02

Az új brazil célállomásra jövőre indul a járat, amelyet a KLM és a Joon üzemeltet majd. 2018 nyarán heti 40 járattal repülhetnek majd a légitársaságok utasai Európa és Brazília között.
Az Air France- KLM folytatja fejlesztési stratégiáját Brazíliában: Fortalezát egyszerre két csomóponttal –az amszterdami Schiphol és a párizsi Charles de Gaulle reptérrel – kapcsolja majd össze 2018 májusában. Az új utakat a KLM heti 3, míg a Joon heti 2 járattal biztosítja majd.

 

Fortaleza, az Air France-KLM és a GOL új csomópontja

Az Air France-KLM és partnere, a brazil GOL Linhas Aéreas Inteligentes egy új csomópontot hoz létre a Fortalezába tartó KLM és Joon járataival, hiszen innen a GOL repülőivel olyan északi- és északkeleti brazil városokba juthatnak el az utasok, mint Belém, Manaus, Natal, Recife vagy Salvador. Ez mindkét légitársaság ügyfeleinek könnyebbé teszi a csatlakozást, és szélesíti az elérhető közép, illetve hosszú távú járatok kínálatát. Az új hálózatnak köszönhetően az utasoknak csupán egyszer kell becsekkolniuk az útjuk során, csomagjuk nyomkövetése pedig garantált.


„A Fortalezába tartó járatok indításával – amelyeket a csoport két légitársasága üzemeltet majd – ismét megerősítjük vezető szerepünket a piacon. Az Atlanti-óceánt átszelő járatokkal stratégiai csomóponttá, Dél-Amerika és Európa összekötőjévé tesszük Fortalezát: ez könnyebbé teszi az utazást ügyfeleink számára és nagymértékben növeli a csatlakozási lehetőségeiket a régióban" – mondta Jean-Marc Janaillac, az Air France-KLM elnök és vezérigazgatója.

„Ez a projekt azért valósulhatott meg, mert erős partneri kapcsolatot ápolunk a GOL-lal, kiterjedt hálózatának köszönhetően pedig az utasok az Észak- és Északkelet-Brazíliából, valamint az oda induló járatok széles kínálatából választhatnak majd" – tette hozzá.

„Brazília fontos piac a KLM számára. Azzal, hogy hálózatunk a harmadik brazil csomóponttal, Fortalezával is bővült, új utak nyíltak meg számunkra Észak- és Északkelet-Brazília legnagyobb városaiba. Stratégiai együttműködésünk a brazil légitársasággal, a GOL-lal új csomópontot teremt, amely főként Amszterdamot és Dél-Amerikát köti össze. Fortaleza tökéletesen illik hálózati stratégiánkba és a dél-amerikai desztinációk sorába, amelyet ügyfeleinknek tudunk kínálni" – mondta Pieter Elbers, a KLM elnök és vezérigazgatója.

„Fejleszteni fogjuk hálózatunkat Fortalezában annak érdekében, hogy gyors és hatékony csatlakozást biztosítsunk az Air France és a KLM járataihoz. Több utat indítunk majd Recifébe, Salvadorba, Belémbe, Manausba, valamint egy új desztinációra, Natalba, és élménnyé tesszük az utazás minden lépését ügyfeleinknek, akik Brazília északi és északkeleti részéről Európába vagy Európából Brazíliába tartanak" – magyarázta Paulo Kakinoff, a GOL elnöke. „Ez egy újabb lépése a stratégiai együttműködésünknek, amely már három éve tart" – tette hozzá

A KLM heti két járatot indít majd az amszterdami Schiphol reptér és Fortaleza között – az Airbus A330 Business osztályán 18, az Economy Comforton 35, míg az Economy osztályon 215 ülés várja majd az utasokat. 2018. július 2-ától a KLM gyakoribbá teszi majd a járatokat.

A KL0707-es járat 12:50-kor hagyja el az amszterdami chiphol repteret és 17:20-kor érkezik Fortalezába A KL0708-es járat 19:50-kor indul Fortalezából és másnap 10:00-kor érkezik meg az amszterdami Schiphol reptérre. A járatok időpontja a helyi időnek felel meg.

A Joon, az Air France csoport légitársasága heti 2 járattal köti majd össze a párizsi Charles de Gaulle repteret Fortalezával: az Airbus A340 Business kabinban 30, a Prémium Economy osztályon 21, míg az Economy osztályon 227 ülés várja az utasokat.

Az AF416-os járat 13:10-kor hagyja el a párizsi Charles de Gaulle repteret és 17:35-kor száll le Fortalezában. Visszafelé az AF415-ös járat pedig 19:35-kor indul Fortalezából és másnap 9:30-kor érkezik meg a párizsi Charles de Gaulle reptérre. A járatok időpontja a helyi időnek felel meg.

Fortaleza az északkeleti részen fekvő Ceará állam fővárosaként Brazília 5. legnagyobb városának számít. Az Atlanti-óceán partján helyezkedik el, így csupán pár órányi utazás Európától repülővel. Nagyszerű hely a kitesurf rajongóinak, strandjai pedig minden évben turisták sokaságát vonzzák a városba. A textiliparáról híres Fortaleza emellett „átjáró" Észak- és Északkelet-Brazília legnagyobb városaiba.

2018 nyarán a Dél-Amerikában vezető szerepet betöltő legitársaság-csoport 391 082 helyet kínál majd az utasoknak, köszönhetően az Air France, KLM és Joon összesen heti 40 járatának, 3 különböző desztinációra: Fortaleza, Sao Paulo, Rio de Janeiro.