Fotókiállítás nyílt Vallettáról az Európa Pontban

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2018. május 08. 10:01

Európa egyik idei kulturális fővárosát ismerhetjük meg a tárlaton.

Málta az az ország, amelybe sokan azonnal beleszeretnek, egy életre. Élhető, természeti értékekben gazdag, európai, mégis egzotikus – és még számtalan jó tulajdonságát felsorolhatná mindenki, aki ott járt. Fotótémának is kiváló. Ezúttal azonban a sziget szépségeit bemutató fotók különleges okból láthatók az Európai Bizottság budapesti központjában: a főváros, Valletta lett idén Európa – egyik - Kulturális Fővárosa.

Valletta és Málta is mindig gazdag volt kulturális eseményekben, fesztiválokban, az év minden szakában, a legkülönbözőbb művészeti műfajokban. De az idén, ahogyan ez ilyenkor szokás, még több figyelem fordul a szigetország felé. Természetesen az is cél, hogy a magyarok még inkább megismerjék Máltát, mint turisztikai célpontot, és mint európai országot.

Hétfő este óta a Millenáris melletti Európa Pont ad otthont a fotótárlatnak, amely a Máltai Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének gondozásában jött létre.

John-Mary Attard, a Máltai Turisztikai Hivatal régiós marketingmenedzsere nyitotta meg a kiállítást. Amint azt beszédében hangsúlyozta, e pici ország számára fontos bevételi forrás a turizmus, tavaly 2,3 millió turistaérkezéssel büszkélkedhettek, és 1,3 milliárd euró bevételt könyvelhettek el.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy 2018-ban Valletta lett a kontinens egyik kulturális fővárosa, várhatóan még inkább megugrik majd a turizmus.

Tavaly 28 ezer magyar látogatott el a szigetre – remélhetően ez a szám is növekedni fog majd. A 34 fotó – amelyek 4 kivételével Vas Gergely Málta-rajongó fotós munkái – a hó végéig láthatók a Millenáris melletti Európa Pontban.

Kapcsolódó cikkek

Málta reggelire

2016. október 04.