Franciaország továbbra is vonzza a turistákat

Forrás: NOL.hu

 2014. augusztus 13. 14:20

Tavaly körülbelül 85 millió külföldi turista kereste fel Franciaországot, amely továbbra is a világ első számú turisztikai célpontja.

Sikerének titka valószínűleg sokoldalúságában rejlik. Az ország évről évre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében, 2012-höz képest két százalékkal nőtt az idelátogató külföldiek száma – írja a Reuters.

A hírügynökség információi szerint tavaly több időt is töltöttek az országban a turisták, mint a korábbi években - átlagosan 7,1 napot, ami 2,5 százalékkal több, mint 2012-ben. A kormány szerint az idegenforgalom mintegy 6,5 százalékkal járult hozzá a GDP-hez.

A világ második számú  turisztikai célpontja az Egyesült Államok, ahová 2013-ban 69,8 millióan látogattak el, míg Spanyolországba 60,7 millióan utaztak tavaly.

Az idegenforgalmi adatok alapján jócskán megnőtt a Franciaországba utazó kínaiak és indiaiak száma, és az előző évhez képest 5,8 százalékkal többen, mintegy 4,2 millióan érkeztek az országba Észak-Amerikából is.

Spanyolországból, Brazíliából és Japánból ugyanakkor az előző évekhez képest kevesebb turista választotta Franciaországot utazása célpontjának. A Banque de France ezt azzal indokolta, hogy a fenti országokban komoly gazdasági problémákkal küzdenek.

nol.hu