Frankfurt más szemmel

Forrás: turizmus.com

 2016. június 29. 19:21

Németország egyik legizgalmasabb turisztikai desztinációja, Frankfurt am Main és a Majna-Rajna régió volt a vendége a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviselete által szervezett Deutschland Travel Club rendezvénynek június 29-én, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában.

Kevesen tudják, hogy Frankfurt 1990 óta Budapest testvérvárosa, és annak ellenére, hogy Európa egyik legnagyobb kongresszusi városa és légi csomópontja, mindössze 720 ezren lakják, igaz, összesen 191 nációt képviselve.

 

Peter Feldmann, Frankfurt főpolgármestere az utazásszervezőkből és újságírókból álló népes közönségnek elmondta: ideje Frankfurtra másképp nézni, hiszen amellett, hogy a kongresszusok és felhőkarcolók városa, egyszerre élhető, zöld, életvidám, pörgős és laza, sok-sok látnivalóval. Olyan hely, ahol az emberek szeretik és tudják is élvezni az életet, például a romantikus Majna-parton sétálgatva, almabort kortyolgatva finom ételek mellett valamelyik hangulatos kisvendéglőben, nagy sétákra indulva a város környéki zöld övezetben, vagy a számos fesztivál valamelyikén.

 

A város mindent meg is tesz azért, hogy mindezt infrastruktúrával segítse. A metro közvetlenül a hegyekig viszi a kirándulni vágyókat, folyamatosan bővítik és újítják fel a Museumufer negyed múzeumait, egy legfrissebb projektjük pedig az egész történelmi óváros felújítását célozza.

 

Az eseményen jelen volt és szintén köszöntötte a résztvevőket Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, aki kiemelte: régi és szoros a kapocs a két ország között, és Frankfurtra is úgy tekint, mint régi jó barátra, hiszen a rendszerváltás után elsőként kínálta fel a testvérvárosi kapcsolatot Budapestnek.

Thomas Feda, a frankfurti turisztikai és kongresszusi iroda ügyvezetője részletesen is bemutatta a város vonzerőit. A Németországot kicsit jobban ismerők is elcsodálkozhattak azon, mennyi érdekesség, látnivaló, különlegesség, aktív program és fesztivál várja a látogatókat akkor is, ha „csak" szabadidős céllal érkezik a városba. Őket rengeteg rendezvény várja, gyakorlatilag minden helyi jellegzetességnek van fesztiválja is, így például a frankfurti virslinek, a zöld szósznak, az almabornak, a környékbeli boroknak, a múzeumoknak, de ide köthető a második legrégebbi karácsonyi vásár is. A város és a régió több tematikus útvonalnak is része, ilyen például a borút, a romatika útja, az almabor út, vagy a favázas házak útja.

 

Goethe városában tavaly 5,1 millió látogató 8,7 millió vendégéjszakát töltött, Magyarországról csaknem 18 900 éjszakát regisztráltak, ami az idei első négy hónapban arányosan tovább nőtt, összesen 32 százalékkal. Frankfurtban egy évre 73 ezer kongresszus és konferencia jut, 266 szállodájában 45 ezer ágy áll rendelkezésre, és ez a szám idén tovább nő: ebben az évbe 12 új hotelt adnak át 4000 ággyal, 2017-re pedig további 8 új szálloda megnyitása várható. Budapesttel napi 5 járat köti össze a várost.

 

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviseletének vezetője elmondta: Németország a tavalyi rekordév után az idei első 4 hónapban újabb 6,6 százalékos növekedést könyvelhetett el, a magyarok számában április végéig 2,6 százalékos volt a növekedés. Az idei évet Németország a természetnek szenteli a turizmusmarketingben, míg 2017 Luther és a Reformáció jegyében telik majd, 2018 a kulináris élvezeteké lesz, 2019-et a 100 éves Bauhaus tölti be, 2020-ban pedig Beethoven születésének 250. évfordulóját ünnepli majd az ország.