Friss képek a Google Street View-n

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. április 03. 12:46

Magyarországra érkezett a Google csapata, hogy friss képekkel tegye naprakésszé a Street View (Utcakép) szolgáltatást.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató, április 3-án rövid kvízjátékkal indult, ennek során számos, Google-lel kapcsolatos adatot megtudhattak a résztvevők.  Kiderült többek között, hogy a Google térképe közel 200 országban elérhető, a Street View funkció jelenleg 88 országban működik. Az alkalmazásnak közel 1 milliárd felhasználója van, közülük 25 millióan rendszeresen, napi szinten élvezik annak előnyeit.

Boros Botond, a Google magyarországi marketingvezetője az eseményen bejelentette: a friss street view képek rögzítése és ezek feldolgozása április 3-án elindult, április és május folyamán 7 magyar városban (Budapesten, Székesfehérvárott, Győrött, Pécsett, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben) készítenek új fotókat. A folyamat végére az említett 6 városban a felhasználók tájékozódását friss képek és nézetek segítik.

Boros Botond, a Google magyarországi marketingvezetője

Fotó: Turizmus.com

 

Az eseményen bemutatták az egyes, gyalogosan készülő felvételekhez használt Google hordozható képrögzítő trekkert is. A hátizsákhoz hasonlóan viselhető eszköz 15 kamerája átlagosan 2,5 másodpercenként készít új felvételt.

Elhangzott az is, hogy a Google Maps ma már nem csak a tájékozódást segíti és nem csak a forgalmat jelzi, számos egyéb, hasznos funkciója van. A ki- és bekapcsolható helyzetmegosztás, a szintén ki- és bekapcsolható idővonal, a közelben lévő éttermek, szolgáltatások jelölése és ezek értékelése, nyitva tartásuk mutatása, a kedvenc helyek elmentése, vagy a sofőr funkció hasznos segítséget nyújt a mindennapokban és utazások során is. Az adatok naprakészségéről világszerte 95 millió önkéntes gondoskodik, ők a „helyi idegenvezetők”, akik friss adatokat, fotókat töltenek fel.

Naprakésszé teszik a Street View szolgáltatást

Fotó: Turizmus.com

 

A vállalkozásoknak is megéri szerepelni a térképen, hiszen így megbízhatóbbnak tekintik őket, szolgáltatásaikat nagyobb eséllyel veszik igénybe. Nem utolsó az sem, hogy közönségük érdeklődése fotók, infók, vélemények megosztásával könnyebben fenntartható.