Friss oltás nélkül Franciaország korlátozná a beutazást

Forrás: turizmus.com

 2022. február 03. 16:00

A Franciországba utazók az eddig is szigorú beutazási szabályok mellett újabb akadályokba ütközhetnek: az ország ugyanis megtiltaná a beutazást azoknak az utasoknak, akik kilenc hónapnál régebben kapták meg a Covid-19 vakcina második adagját.

A Daily Mail értesülései szerint a lépés azt jelentené, hogy a közeljövőben az országba utazóknak emlékeztető oltást kell kapniuk, ha a második adagot tavaly májusnál korábban kapták meg – közölte a TTG.

Friss oltás nélkül Franciaország gyakorlatilag úgy kezeli majd az utazókat, mintha nem lennének beoltva, és csak "nyomós indokkal" kaphatnak felmentést és léphetnek be az országba.
Az országban közben – az előzetes ígéreteknek megfelelően, az oltási igazolás bevezetésének köszönhetően – szerdától kezdve fokozatosan, két részletben elkezdték feloldani a koronavírus-járvány ötödik hulláma miatt bevezetett korlátozásokat.

franciaorszag_123rf

Franciaországban megtiltanák a beutazást azoknak, akik 9 hónapnál régebben kapták meg a vakcina második adagját és nem rendelkeznek emlékeztető oltással

Fotó: noppasinw/123rf.com

Szerdától nem kötelező például kültéren és a síterepeken a maszkviselés, megszűnt a kötelező otthoni munkavégzés, a kulturális és sportrendezvényeken sincs már létszámkorlátozás. A következő enyhítéseket február 16-án vezetik be, ekkor újranyithatnak majd az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók.