FTI: München helyett El Gouna és Isztambul

Forrás: fvw.com

 2018. július 09. 13:45

Az egyik legnagyobb német tour-operátor, az FTI a közeljövőben tevékenysége egy részét Egyiptomba és Törökországba telepíti át a munkaerőhiány miatt.

Átszervezi tevékenységét az egyik legnagyobb német tour-operátor, az FTI. Korábban központi egységeket alakítottak ki Münchenben, amelyek az összes leányvállalat számára intézték a repülőjegy-foglalást, a beutaztatást, az értékesítést és a telefonos ügyfélszolgálatot - értesült az fvw.com.

Ugyanakkor a cég központjának számító Münchenben komoly munkaerőhiány lépett fel, 120 üres álláshelyet tartanak már nyilván a vállalatnál. A cég nem tudja felvenni a versenyt a bajor fővárosban működő bankokkal, biztosítótársaságokkal és autógyártókkal.

Ezért úgy döntött a tulajdonos Dietmar Gunz, hogy olcsóbb üzemeltetési költségű városokba telepíti át a tevékenység egy részét. Ennek keretében nyílt meg a minap az FTI csoportos repülőjegy-foglalásokért felelős részlege Berlinben, ahová az Air Berlin számos korábbi dolgozóját vették fel.

A héten az FTI pedig azt is bejelentette, hogy a beutaztatással foglalkozó Meeting Point nevű leányvállalatát az egyiptomi El Gouna új üzleti parkjába telepíti. Érdekesség, hogy az ingatlan az Orascom Holdingé, amelynek tulajdonosa, Samih Sawiris kisebbségi részvényes az FTI-ben.

A Meeting Point Egypt 200 dolgozót fog foglalkoztatni, nyitása jövő év júniusában várható. Az FTI Isztambulban is hamarosan új irodát nyit, amely a vállalatcsoport szállodai foglalásokkal kapcsolatos teendőit intézi majd. Az átszervezés nem jár leépítéssel, az FTI 7500 dolgozót foglalkoztat a jövőben is 120 leányvállalatában.