Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak!

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 16:27

A hetedik repülőtéri futóversenyt rendezi meg augusztus 31-én a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. futópályáján. Az esemény zártkörű, azonban hatvan szerencsés „civil" is elrajtolhat a betonon.

Európán belül egyedülálló a maga nemében, hogy a repülők számára fenntartott futópályán szervezzenek futóversenyt – még ha csak néhány órára is. A Budapest Airport már hetedik éve fogadja partnereit és néhány szerencsés „civil" jelentkezőt a Runway Run jótékonysági futásán, ahol amellett, hogy egy különleges atmoszférájú környezetben futhatnak a résztvevők, nevezési díjukkal két jótékony szervezet munkáját segítik.

A SUHANJ! Alapítvány programjai a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit igyekeznek előmozdítani, a brit Anthony Nolan alapítvány pedig a gyermekek csontvelő-átültetési műtétjeit támogatja. A tavalyi évben a rendezvény bevételeiből összesen 18,6 millió forint gyűlt össze a két szervezet számára.

 

Tíz maratont futott a vezérigazgató

A Budapest Airport munkatársai már most is az augusztusi versenyre készülnek. Ebben a felkészülésben a repülőtéri cég vezetői is személyes példát mutatnak. Kam Jandu, a cég kereskedelmi igazgatója nemrég 50 évesen futotta le a tizedik maratonját Londonban, ahol a budapesti repülőteret képviselte. Ahogyan a Runway Runon, úgy Londonban is a jótékonyság állt a futam középpontjában, amire Kam különösen büszke, hiszen idén annak az Anthony Nolan alapítványnak ajánlotta fel az általa gyűjtött csaknem 800 ezer forintnak megfelelő összeget, amely majd a budapesti futás egyik kedvezményezettje is lesz.

Hat év alatt több mint 61 millió forintot gyűjtött össze jótékony célra a Runway Run

Fotó: Budapest Airport

Az immár hétéves Runway Run eddig összesen 61,5 millió forintot gyűjtött össze jótékony célokra. Ahogyan eddig, úgy idén is legfeljebb 1000 résztvevővel startolhat a verseny – ennek elsősorban biztonsági okai vannak. A 6-15 év közötti gyerekek távja 1,5 km. A felnőttek választhatnak, hogy 5 km-t futnak, vagy bevállalják a 10 km-es, hosszabb távot.

Az egész Európában egyedülálló légiközlekedési futóversenyen minden évben a Budapest Airport partnerei vesznek részt. Akik „civilként" indulnának a futóversenyen, érdemes figyelniük a következő hónapokban a Budapest Airport Facebook-oldalát, ahol egy nyereményjáték keretében 60 futó számára adnak nevezési lehetőséget.