Futballturizmus: ezer százalékos érdeklődés Oroszország iránt

Forrás: turizmus.com

 2017. november 20. 14:11

Azzal, hogy a svédek kijutottak a futball világkupára, az elmúlt hetekben 1000 százalékkal nőtt meg az oroszországi utak iránti érdeklődés, pedig – ahogy az alltomresor.se svéd online lap fogalmaz – oda nem könnyű eljutni.

Az olaszországi döntő győzelmét követő első nap, az Oroszországba irányuló utazáskeresés több mint ezer (!) százalékkal növekedett a szállodák és az utazási irodák oldalain.  Olyanok is útra kelnek majd nyáron az orosz birodalomba, akik eddig tartottak attól, hogy mi vár ott rájuk. De ha a nemzeti válogatottról és a biztatásról van szó, nincs akadály.

Valószínű, hogy a turisták nemcsak a meccsekre látogatnak ki, de jócskán költenek majd másutt is. A duzzadó pénztárcákra egyébként is szükség lesz, hiszen Moszkva vagy Szentpétervár nem olcsó célpont, a VB idején pedig még inkább emelkednek az árak. Ezért sokan máris lefoglalták szállásukat és repülőjegyeiket.

A világbajnokság látogatóinak nem szükséges a vízum, amennyiben egy speciális rajongói jegyet igényelnek

 

Adatainkból kitűnik, hogy a sportesemények erőteljes hatással bírnak a svéd utazókra – nyilatkozta Carl Sundberg a momondo.se képviseletében. Az utazási érdeklődés mindig megnő a nagy sportesemények előtt, különösen, ami a labdarúgó-mérkőzéseket illeti. Az orosz VB sem kivétel - mondta Katarina Daniels, a Ticket kommunikációs és kommunikációs tisztviselője.

Általában a svédeknek vízumra van szükségük az Oroszországba való belépéshez, ami bizonyos bürokráciával és papírmunkával jár. De az örömteli hír, hogy a világbajnokság látogatóinak nem szükséges a vízum, amennyiben egy speciális rajongói jegyet igényelnek – állítja a svéd lap. Az úgynevezett fan-azonosító kérelme a https://www.fan-id.ru/ weboldalon érhető el. A lap szerint a helyi közlekedés is ingyenes lesz az oroszországi tartózkodás ideje alatt a VB-re érkezőknek.

Kapcsolódó cikkek