Futunk az SOS Gyermekfalvakért, Iskolát támogatunk és Óvodát építünk Senegálban

Forrás: turizmus.com

 2017. június 22. 10:36

16 ezer munkatársunk összefogásával képesek vagyunk megváltoztatni olyan gyermekek életét, akiknek mi vagyunk az egyetlen esély, hogy a napi étkezésük, az ivóvizük, vagy az oktatásuk biztosítva legyen – nyilatkozta Nagy Róbert a Mondial Assistance Magyarországi Fióktelep vezetője.

Jelenleg kettő olyan sikeres karitatív programunk van folyamatban, ami csak a kollégáink együttes összefogásán és cégünk szervező munkáján múlik.

 

Büszkeséggel tölt el minket, hogy már 2. alkalommal szervezzük meg 70 országban 16 ezer munkatársunkkal együtt, SOS Gyermekfalvak támogatását.
Nap, mint nap futunk vagy gyalogolunk, ki ki a maga tempójában és gyűjtjük a kilométereket, mert tudjuk, hogy ezzel jótékonyt célt szolgálunk. Egyénenként minimális erőfeszítéssel, de 16 ezer kollégát egyesítve, óriási
dolgokra vagyunk képesek, ahogy ezt a tavalyi év is bebizonyította, amikor is több mint 1,3 millió km-t futottunk le, amiért cégünk 600.000 euróval támogatott 12 SOS Gyermekfalut. Mondanunk sem kell, ez óriási eredmény, és mi ezért csak naponta néhány km-t futottunk :)

 

Ezért a célért azok a kollégák is megmozdulnak, akik ritkán vagy egyáltalán nem futnak. Ezért a célért érdemes kilépni a komfortzónánkból és valami olyat tenni, ami kölcsönösen jó nekünk és a gyermekeknek is. Az idei 3 hónapos kihívás július 31-ig tart, de már most június végéhez közeledve hamarosan elérjük az 1 millió km-t, így remélhetőleg a tavalyi eredményt felülmúlva, idén még több gyermeken tudunk segíteni.

 

Másik kezdeményezésünk 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is eljutott hozzánk az a hír, hogy egy nyilvános iskola Senegálban, ahová a legszegényebb gyerekek jártak, olyan nehézségek elé nézett, melynek következtében csak a bezárás várt rá. Minden szükséges eszköz hiányzott a tanításhoz és a napi egyszeri étkezést sem tudták biztosítani a gyermekek részére.

Kollégáink a hír hallatára egységesen úgy döntöttek, hogy ezt az iskolát meg kell mentenünk és felállítottunk egy adománydobozt, melybe folyamatosan gyűjtöttük a kollégáink által felajánlott adományokat. Cégvezetőnk, Dr. Christoph Heissenberger úr úgy határozott, hogy az összegyűjtött pénzt időről időre megduplázza, így minden évben ebből az összegből tudtuk fizetni a gyermekek étkezését, a tanításhoz szükséges eszközöket és biztosítani a megfelelő oktatást.

 

A gyűjtést persze a mai napig sem hagytuk abba, és közben megkezdtük az óvoda megtervezését is, mert ott is szükség volt ránk. Tanárokat szerveztünk és finanszíroztunk tanévről tanévre és folyamatosan fejlesztettük az iskola berendezéseit is. Célunk továbbra is az volt, hogy a gyermekek részére megteremtsük a lehetőséget egy szebb és jobb jövő felé.
Az idei évben kilátogatott néhány kollégánk, hogy személyesen biztosítsa a tanárok és az iskola vezetését arról, hogy a támogatás és a fejlődés nem áll meg, mert kollégáink elhivatottak a cél érdekében.

 

Idei következő lépésnek tervezzük az ivóvíz bevezetését az iskolába, mert jelenleg tisztítatlan kútvizet kell inniuk a gyermekeknek. Illetve az óvoda teljes felújítását is minél hamarabb meg kell oldanunk, mert bővül az iskola és az apróságoknak egy saját épületbe kell költözniük.


Eddigi eredményeink bebizonyították, hogy együttes erővel milyen nagy dolgokra vagyunk képesek, és a közel 3 ezer elkészített fényképről visszanéző gyermeki mosoly és csillogó szempárok újból és újból megerősítették bennünk a célunkhoz vezető elszántságot és összefogást.

(x)