Futurisztikus élmények a dubaji világkiállítás Emirates Pavilonjában

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 15:44

Az Emirates Pavilon ultrafuturisztikus látványvilággal várja látogatóit, akik belepillanthatnak a kereskedelmi légiközlekedés jövőjébe.

Az Emirates Pavilon október 1-jén nyitja meg kapuit a látogatók előtt a világkiállítás „Lehetőség” negyedében. A pavilon betekintést enged a jövő légiközlekedésébe, bemutatva a következő 50 év tudományos-technológiai innovációit.

A pavilon építése 2019 márciusától 2021 júniusáig tartott. A tervezés és a kialakítás során számos fenntarthatósági szempontot vettek figyelembe: a pavilon váza regionális és újrahasznosítható anyagokból készült, olyan eljárásokkal, amelyek csökkentik az energia- és vízfogyasztást. A kétemeletes dizájn és a homlokzat egy repülőgép szárnyát mintázza, ahogy a 24, alumíniummal borított szárny két oldalról körbeveszi az épületszerkezetet. A pavilon külső világítását egy 800 méteres LED-rendszerrel oldották meg, amely éjszaka vibráló színekben tündököl. A beltér világos, ultramodern kialakítása ellenben természetes fénnyel játszik.

A látogatók VR-szemüveg segítségével fedezhetik fel a jövő repülőgépeit

Fotó: Emirates

Az Emirates Pavilon látogatóinak az alábbi élményekben lehet részük:

  • „A repülés tudománya”: hologram modelleken demonstrálják, hogyan repülnek a repülők – többek között a felszállás, a tolóerő, a gravitáció és a húzóerő fogalmát magyarázzák el.
  • „Tisztább ég”: a berendezés bemutatja, hogy a jövőbeni innovációk hogyan kapcsolódnak a világ legnagyobb kihívásaihoz: fenntarthatóság, népességnövekedés és technológiai fejlesztések. A látogatók egy interaktív kvízben összemérhetik tudásukat a jövőbeni repülési technológiákról.
  • „A jövő laborja”: a látogatók megismerhetik a robotokat, amelyek gyorsabban szerelik majd össze a jövő mainál erősebb, de mégis könnyebb szerkezetű repülőgépeit.
  • „Meghajtás és hajtómű”: az interaktív képernyők animációk segítségével mutatják be a jövő hajtóművét és a modern üzemanyag-technológiákat, mint például a hiperszonikus, a hidrogénes, a hibrid és az elektromos meghajtást, kiemelve hatásukat a kibocsátásra, a fenntarthatóságra, a kényelemre és a sebességre – mindezt valósághű légi hajtóművek segítségével.
  • „Tervezd meg tökéletes repülőgéped”: a látogatók tesztelhetik tudásukat és megtervezhetik – egy érintőképernyő segítségével kiválaszthatják a repülőgép típusát, a meghajtást, a szárnyakat és a festést –, majd egy szimulátor segítségével meg is reptethetik a saját egyedi és futurisztikus repülőgépüket.
  • „A jövő repülőtere”: az Emirates elképzelte a jövő repülőterét is, hogy bemutassa, hogyan működnek a biometrikus rendszerek, az adatelemzés és az okostechnológiák.
  • „Éld át a holnapod”: a látogatók VR-szemüvegeken keresztül adhatják át magukat az interaktív élménynek, hogy felfedezzék a jövő repülőgépeinek belső kialakítását.
  • „A jövő élménye”: a látogatás végén az Emirates Pavilon egy 3D mozifilmmel várja a látogatókat, amely 3D-s grafikákkal foglalja össze a pavilontúra során szerzett ismereteket.

 

A világkiállítás látogatói előre megtervezhetik túrájukat az Emirates Pavilonba, hiszen látogatásuk időpontját szeptember 22-től akár le is foglalhatják. Az Emirates Pavilon a világkiállítás minden napján reggel 10 és este 10 óra között tart nyitva.