Gail nevű chatbot segíti a Gatwick utasait

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 09. 12:14

A chatbot járatinformációkkal, a terminálokon található boltokkal és éttermekkel kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni.

Egyre népszerűbbé válik a chatbotok alkalmazása a légitársaságok és repülőterek körében. A Lufthansa-csoporthoz hasonlóan, amelynek Messenger alapú chatbotjáról itt írtunk,  a londoni Gatwick repülőtér is mesterséges intelligencia használatával szeretné egyszerűbbé tenni utasai életét.

Az egyszerűbb ügyfélszolgálati kérdések automatizálásával nemcsak az utashoz jut el gyorsabban az információ, hanem kevesebb munkaerő szükséges, a meglévő dolgozók az összetettebb ügyek megoldásával tudnak foglalkozni – olvasható az Airportal.hu oldalán.

Az Egyesült Királyság második legnagyobb légikikötőjén tavaly már 46 millió utas fordult meg.

A repülőtér külön Facebook-oldalt hozott létre Gatwick Chatbot néven, ezen keresztül lehet elérni az automatikus üzenetküldést. A chatbot járatinformációkkal, a terminálokon található boltokkal és éttermekkel kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni.

Egyre népszerűbbé válik a chatbotok alkalmazása a légitársaságok és repülőterek körében

Fotó: pixabay

Az utasoknak elég beírni a chatablakba a célállomást, ahová utaznak, és a robot minden lényeges információt közölni fog velük.

Jelenleg a feltett kérdések körülbelül 80 százalékát képes helyesen értelmezni és megválaszolni az alkalmazás, de egy éven belül 95 százalékra szeretnék növelni a válaszadási arányt.

A Gail elnevezésű chatbot jelenleg csak angol nyelven működik, de a tervek szerint jövőre már több nyelven is használható lesz. A reptér ezenkívül olyan platformokra is ki szeretné terjeszteni a szolgáltatást, mint a Whatsapp vagy Apple Business Messenger.