Garantált belvárosi séták Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2016. március 02. 15:28

Idén tavasszal folytatódik Miskolc nagy népszerűségre szert tett városnéző programsorozata, amelynek keretében a város turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft. minden hónapban más témához kapcsolódóan hív garantált belvárosi sétára.

A garantált belvárosi tematikus sétákat márciustól novemberig hirdetik meg, a már megszokott időpontban: minden hónap 2. szombatján délelőtt 10 órától. Indulás a Tourinform-irodától (Miskolc, Széchenyi u. 16.).

A 9 városnéző séta 9 témához kapcsolódik. A 2016-os év kínálatában szerepelnek érdekes homlokzatok és kapuk órákkal, betűkkel, számokkal; a látogatók felkereshetik a belváros műemléktemetőit, megnézhetik szecessziós házait is. A sétálóutca környékéről is kimozdulnak, hogy közelebbről megismerhessék például a Búza teret, valamint a Népkertet és környékét.

Az első tematikus garantált sétát március 12-én, a hosszú hétvége szombatján tartják, amikor Miskolc díszpolgárainak emlékét idézik a belvárosban, így szó lesz Kossuthról, az író Jókairól, a költő Lévay Józsefről vagy a képzőművész Feledy Gyuláról és Lenkey Zoltánról is.

További részletek itt.