Gay Travel Day az Utazási kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2017. február 24. 11:46

Március 2-án találkozhatnak a HUNGEXPO - Utazási kiállításra érkezők először a Humen Media Hungary által szervezett Gay Travel Day, azaz LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programkínálattal.

(LMBTQ = leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer (ide azok az eltérő szexuális irányultságú személyek tartoznak, akik az előzőekhez nem tudják, vagy nem akarják besorolni magukat) közösség: a „megszokottól"eltérő szexuális identitásúak.)


A nap fontos célkitűzése, hogy bemutassa ezen célcsoport gazdasági előnyeit, megismertesse a melegbarát desztinációkat, amelyek már jó példával járnak elől; bemutassa a pride fesztiválok jelentőségét és konkrét példával, a légitársaságok marketingkommunikációs know-how-ját is megismertesse. Ezek mellett két kiemelt témát is előirányoztak, az egyik Budapest LMBTQ turizmusáról szól; a másik pedig az eddig kis figyelmet kiérdemelt meleg turizmus kérdéskörét a felsőoktatásban boncolgatja. A napon előadásokat és kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, amelyeken a turisztika meghatározó szereplői vesznek részt.

A Humen Media Hungary (a Humen Media Group tagja), mint Magyarország meghatározó és egyetlen LMBTQ célcsoportot kiszolgáló, nagy tömegeket elérő vállalkozása a médiapiaci szereplése mellett, kiemelt üzletágaként a turizmusban is jelen van.  A Pink Budapest Guide (a Humen Travel Budapest City Map továbbfejlesztett változata) immár második éve jelenik meg évente két alkalommal és a Pink Budapest portállal kiegészítve tájékoztatja a Budapestre érkező LMBTQ turistákat a különböző kulturális és szórakozási lehetőségekről. Az idei évtől a magyar LMBTQ célközönség részére pedig egy teljesen új és egyedülálló turisztikai magazin, a Humen Travel különszám kerül kiadásra, amely az Utazási kiállítással egy időben jelenik meg.

A Gay Travel Day célja, hogy a magyar turisztikai szakmának és a médiának átfogó képet adjon az LMBTQ célcsoportról, az LMBTQ turizmusban rejlő gazdasági előnyökről, továbbá elindítson egy fajta kommunikációt a turisztikai szegmens hazai szereplői között. Az LMBTQ turisták körében Budapest igen népszerű célpontnak számít, viszont jelenleg semmilyen információforrással (a Pink Budapest Guide-ot leszámítva) nem rendelkeznek, amennyiben Budapestet választják úti céljukként. Ezért is jelentős pillanat az, hogy a HUNGEXPO – Utazási kiállítás az országban először adott teret a Gay Travel Day megrendezésének, amellyel a korábban említett ismereti hiányt is tudja orvosolni.