Gay Travel Day először az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2017. március 02. 19:02

Nem csupán a szenior, a családos vagy a szingli célcsoportokkal érdemes foglalkozni, hanem az LMBTQ-piaccal is – mutatott rá Steiner Kristóf az Utazás kiállítás nyitónapján rendezett Gay Travel Day-en.

A becslések szerint globálisan 3700 milliárd dolláros piac tagjaira jellemző a magas jövedelem, a kiterjedt baráti kör, a magas iskolázottság, az innovatív, nyitott szemlélet és a kiemelkedő márkahűség – sorolta Erdei Zsolt, a rendezvényt szervező Humen Media Group ügyvezetője. Ők évente 2-3 alkalommal utaznak, klasszikus nyaralásra, hétvégi városlátogatásra és fesztiválokra egyaránt. Kimondottan sokat költenek kultúrára, ám utazás során 40%-uk toleráns országot választ. És míg a szállásfoglalásnál a férfiaknál inkább a tolerancia, míg a nőknél az ár dominál.

Steiner Kristóf Tel Aviv példáján keresztül mutatta meg, miként is vált a kimondottan jobboldali beállítottságú Izraelben e tengerparti nagyváros a melegek kedvelt célpontjává, ahol mindenki az lehet, aki szeretne lenni.


Míg 40 éve Barcelonában csupán pár tucatnyian vonultak utcára jogaikat követelve, ma Madridban a világ, európai, spanyol és helyi Pride-ot tömörítő Worldpride 3 milliós közönséget vár június 23 és július 2. között – mondta el a fesztivál főszervezője, Alfonso Llopart Basterra. A 10 napos rendezvény alatt számos szórakoztató és kulturális program zajlik, és egy külön expon megjelennek a „pink” szolgáltatásokat kínáló cégek, szervezetek.

Vincent Torres Ferrer, az Ibizai Idegenforgalmi Hivatal vezetője is arra hívta fel a figyelmet, hogy a sziget nem csak éjszakai életével, hanem melegbarát szolgáltatásokkal is várja a turistákat, Itt idén júniusban rendezik meg az Ibiza Gay Pride-ot, de a sziget kulturális kínálata is bátran ajánlható minden célcsoport részére. Mindemellett gasztronómiája is híres , és évente 15 nagyobb sporteseményt is rendeznek itt – jövőre például a Triatlon Világbajnokságot.

A kimondottan melegbarát TAP szeretné közelebb hozni a szintén toleráns Portugáliát – mondta Szolnok Péter, a légitársaság hazai vezetője. A július elsejétől ismét napi járatot üzemeltető TAP-ot azonban nemcsak a portugál, hanem a brazil célpontok kapcsán is egyre többen keresik fel a hazai meleg közösségből, akiknek a nagyvárosokban rendezett Pride-okra speciális kedvezményeket is kínálnak