Gazellák, hammammal és tadzsinnal a bécsi múzeumnegyedben

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 26. 11:52

Naponta sok ezren látogatják a bécsi múzeumnegyedet, amely igyekszik a világ minden tájáról érkező turistáknak az éhét is csillapítani. Nem csupán wiener schnitzellel és sörrel, hanem keleties hangulattal, ahogyan azt a gazellákról elnevezett hammammal kiegészített étterem teszi.

A Közel-Kelet és az Ezeregyéjszaka mesevilágát idéző hely a 2015-ös szilveszteri tűzeset után újra megnyitott, teljesen felújítva, de továbbra is a mediterrán világ fogásaival várja múzeumi nézelődésben elfáradt betérőket. A csirke tadzsin, a halleves és a sáfrányos zöldbab különösen híres. Az Aux Gazelles libanoni, spanyol és francia ételeit – főleg tartalmas salátákat - all you can eat formában tálalják, de működik a take away rendszer is.

Emellett a marokkói stílusú hammam és az éjfélig nyitva tartó bár érdekes kombinációjával próbálják csábítani a nagyérdeműt.

Bár az étlap keleties fogásokban gazdag, az Osztrák-Magyar Monarchia klasszikus édessége, a madártej – a vaníliakrémen úszó habgaluskákon trónoló mandula szeletkékkel – ugyancsak szerepel a desszertek között. Az Enjoy Vienna ajánlója szerint a plusz kalóriákat könnyen le lehet később dolgozni az étterem klubjának táncparkettjén.