Gépkocsi-kölcsönző nyílt a debreceni repülőtéren

Forrás: MTI

 2016. július 13. 17:10

A légijárat-fejlesztéssel párhuzamosan a földi kiszolgálást is folyamatosan bővítik a debreceni repülőtéren, ahol szerdán bejelentették, stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a Europcar autókölcsönző céggel.

A légikikötőt működtető Xanga az elmúlt öt évben több mint tízmilliárd forintot fordított a repülőtér fejlesztésére – mondta Herdon István, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója. Ma már a WizzAir, illetve a Lufthansa légitársaság hét európai nagyvárosba közlekedtet menetrendszerű járatokat innen, és charterjáratokkal is számos nyaralóhely érhető el közvetlenül Debrecenből.

Míg 2011-ben 18 ezer utas vette igénybe a debreceni légikikötőt, tavaly már több mint 180 ezer, idén pedig az utaslétszám meghaladhatja a 300 ezret.

A Xanga vezetője arról is tájékoztatott: dolgoznak a cargo (áruszállító) légijáratok elindításán, amelynek az infrastrukturális hátterét már nagyrészt kialakították a repülőtéren.

Szabó Atilla, a Europcar magyarországi ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy Nyugat-Európában, de Magyarországon is egyre többen vesznek igénybe bérautót. Ezért is döntöttek a repülőtéri kirendeltség megnyitásáról debreceni központi telephelyük mellett. Tavaly Magyarországon bérautózásból 2,5 milliárd forint árbevételt ért el a Europcar 1100 autóból álló flottájával 21 magyarországi telephelyén.