Gianni római pizzái már a MOL-kutakat is meghódították

Forrás: turizmus.com

 2020. október 06. 18:01

Az ország talán legismertebb olasz gasztronómiai szakemberének római pizzáit országszerte 45 Fresh Cornerben kóstolhatják meg az utazók október 5-től.

A számos gasztronómiai tévéműsor séfjeként ismert Gianni Annoni mostanában főként saját éttermével foglalkozott, nem is kevés sikerrel: a Pomo D'oro pizzériát tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. A gasztromagazin listájára eleve csak az olasz kereskedelmi kamarák ajánlásával lehet felkerülni, ezután a magazin szakértői folyamatosan ellenőrzik, hogy az étterem jó minőségű olasz alapanyagokból, autentikus recept szerint készíti a fogásaikat.

Szalámis pizza, ahogy Gianni készíti

Fotó: freshcorner.hu

„Meg sem lehet számlálni, hány étterem állítja, hogy eredeti olasz pizzát készítenek, de Magyarországon csak maroknyi hely van, ahol valóban autentikus receptből dolgoznak – mondta Gianni. – A leggyakoribb hiba a feltét halmozása, de a valódi olasz pizza élménye egyszerűségében és a tészta minőségében rejlik. Az alaposan megkelesztett tésztát hagyományos fatüzelésű kemencében süthetjük tökéletesre, erre kerülnek a további feltétek, leggyakrabban a paradicsomszósz, a mozzarella és a sonka."A MOL Fresh Cornerekben ezentúl Gianni háromféle, anyakovásszal készült pizzáját kóstolhatják meg az utazók, amelyekhez a gondosan összeválogatott alapanyagok Olaszországból érkeznek. A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával, a Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba, a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül. Érdekességük, hogy hagyományos római típusú pizzák, vagyis téglalap alakúak és a tésztájuk vastagabb, mégis ropogós és könnyű.

Gianni pizzáit 45 töltőállomáson lehet megkóstolni, és ez a szám folyamatosan bővül majd – tájékoztatott a MOL.