Glasgow is bevezette a "csók" díjat

Forrás: The Telegraph

 2017. február 09. 19:26

Több repülőtér között most legutóbb a Glasgow-i is bevezette az úgynevezett "búcsúcsók zóna díjat". Két fontot kell azoknak az autósoknak fizetni, akik tíz percnél tovább parkíroznak a légikikötő előtti, erre kijelölt helyen, hogy kipakoljanak a csomagtartóból, és búcsúzkodjanak.

A The Telegraph szerint az ehhez hasonló szabályt már Heathrow, Gatwick, Luton, valamint a manchester-i reptér is bevezette.

A dániai ålborgi légikikötő vezetői is úgy vélték, valamit tenni kell az ellen, hogy az autók hosszabb ideig ne foglalják el a parkolóhelyet a főbejárat előtt. Hogy megakadályozzák a terjengős búcsúzkodásokat, felszereltek egy táblát, amivel az utasokat próbálják erre a problémára figyelmeztetni. Ezen a következő szöveg áll: "A csókolózás nem haladhatja meg a három percet".

Ez a 2010-ben bevezetett díj Glasgowban nagy felháborodást keltett, és többen azzal vádolták a légiközlekedési vezetőket, hogy egyszerűen csak több pénzt akarnak bezsebelni az utasoktól. A The Telegraph szerint 600 ember írta alá ezt a tiltakozó listát.

Glasgow repülőtere

Fotó: glasgowairportcabhire.co.uk

Glasgow-ban azzal védekeztek, hogy ilyen módon is csökkenteni akarják az autóforgalmat,  egyben arra ösztönözni az utasokat, hogy inkább valamelyik tömegközlekedési járművel közelítsék meg a repteret.