Godzilla fellendítheti Mexikóváros turizmusát

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 21. 17:14

Örül Mexikóváros polgármestere a metropoliszban forgatott új Godzilla-filmnek, mert az szerinte az idegenforgalmat is élénkíti és sokak számára nyújt, ha rövid időre is munkalehetőséget.

A film forgatása főként Mexikóváros történelmi központját érinti, ezeket az utcákat a jelenetek felvételei miatt átmenetileg le is zárják. Miguel Ángel Mancera polgármester a filmes stáb munkáját "nagyszerű lehetőségként" értékelte a város számára. Alex Garcia producer is úgy vélte, hogy a film "nemcsak gazdasági hatással bír, hanem a világ figyelmét is felhívja Mexikóvárosra". A polgármester az reméli, legalább annyi pozitívum jár majd a forgatással, mint amennyit a James Bond-film, a Spectre hozott.

A BBC News híre emlékeztetett arra, hogy a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es epizód karneváli forgataggal kezdődik, amelyet Mexikóváros Zócalo terén vettek fel. A látványos, népszerű jelenet arra inspirálta a város vezetőit, hogy ezentúl évente valóban megrendezzék a felvonulást, amely nagyon sok turistát vonz.

A Godzilla-film forgatása főként Mexikóváros történelmi központját érinti

Fotó: Wikipédia

A Godzilla-filmhez több száz statisztát fogadtak fel, akik a város történelmi negyedében menekülnek a pusztító szörny elől. A helyi média rendre felhívja a figyelmet az útelzárásokra és egy praktikus térkép is készült, amelyen apró szörnyekkel és lángokkal jelzik, melyik környéket érdemes éppen elkerülni a lezárások miatt.

A Godzilla: King of the Monsters című készülő sci-fi szörnyfilmben egy óriási molylepke és egy háromfejű sárkány is szerepel godzilla mellett. A produkció a 2014-es Godzilla című film folytatása lesz.

Kapcsolódó cikkek