„Gördülékeny” városnézés és élménytúrák Győrben

Forrás: turizmus.com

 2015. május 12. 16:42

Győr szépségeit egy újabb, alternatív módon is megismerhetjük, miközben egy segway jellegű „járművön” haladunk idegenvezetőnk mögött.

A wikipedia megfogalmazása szerint a Segway egy önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz az ember helyváltoztatásának elősegítésére. Mivel az eszköz nem minősül járműnek, hanem gyalogosként haladhatunk vele, ezért kitűnő módja annak, hogy mindent megtekinthessünk, mégis dinamikusan haladhassunk, és közben pedig egy különleges élménnyel is gazdagodhatunk a kétkerekű készségen egyensúlyozva.

 

Győrben FreeGo elnevezéssel indul a szolgáltatás, amelyet május 18-tól vehetnek igénybe az érdeklődők. – mondta el Jakab Petra az önkormányzat idegenforgalmi referense. Hozzátette, a város érdeke, hogy a hozzánk látogató turisták minél szélesebb turisztikai palettáról válogathassanak, ezért is örömteli, hogy a közelmúltban bemutatott menetrendszerinti hajójárat után egy újabb alternatív városnézési lehetőséggel bővül a kínálat.

A Freego túrákat kínáló Cityroll vezetője, Farkas Gábor kifejtette, a Freego egy olyan környezetbarát közlekedési forma, amely „gördülékeny” városnézéseket tesz lehetővé, és közben egy különleges mozgásélményt is nyújt. Működése egyszerű, ezért a túra elején egy rövid oktatás során elsajátítható a kezelése. Az önkiegyensúlyozó szerkezet irányítása elsősorban a testsúlyunk áthelyezésével történik, ha előre dőlünk, akkor a jármű előre halad, ha hátra dőlünk, akkor előbb megáll, majd tolatva indul el. Érdekesség, hogy a Freego képes saját tengelye körül, egyhelyben is megfordulni. A túrákhoz védősisakot is biztosítanak.

A Segway jellegű eszköz a hétvégi Városi Sport és Egészségnapon ingyen is kipróbálható a Barátság Parkban, a túrák pedig jövő hétfőn indulnak négy járművel a Rákóczi Ferenc utca 8. szám alól, amelyekre a Látogatóközpontban, vagy a cityroll.hu weboldalon is lehet jelentkezni. A túrák árai 6990 forinttól 15000 forintig terjednek, függően a program jellegétől (városnézés vagy élménytúra), időtartamától (1 vagy 2 óra). Farkas Gábor azt is elárulta, hogy a jövőben több meglepetést is terveznek, a későbbiekben éjszakai túrákat is szerveznek, igényelhető lesz a szolgáltatás csapatépítő tréningekre is, de akciókkal is találkozhatnak az érdeklődők.