Görögország 10 legszebb strandja

Forrás: Discover Greece

 2017. január 04. 12:21

A tél egyik leghidegebb napja épp a legmegfelelőbb egy kis álmodozásra a nyaralásról, és arról, milyenek is lehetnek a legszebb strandok Görögországban. Lássuk csak, melyek a DiscoverGreece tippjei!

Görögországban számtalan, szebbnél szebb egzotikus strand található, legyen szó akár a szárazföldről vagy szigetekről. Mivel a magyar vendégeknek változatlanul Görögország az egyik kedvenc úti célja nyaranta ami felkeltheti az érdeklődését és a tengerparti desztinációk közül Görögországra tereli a választását.

 

Super Paradise Beach, Mykonos

Mykonos strandjai a kristálytiszta víznek, az aranyló homoknak és a többcsillagos szolgáltatásainak köszönheti hírnevét. Az egyik legcsábítóbb a Super Paradise hatalmas homokos öbölével és a türkizkék tiszta tengerrel.

 

Lalaria Beach, Skiathos

Ez a sziget védjegye, amely többször elnyerte már a legszebb strand díjat, így neve világszerte híressé vált. A magasodó meredek sziklák alatt smaragdzöld víz és sima fehér kavicsok gyönyörködtetik az ide érkezőket.

 

Sarakiniko Beach, Milos

Tejfehér sziklák, amelyeket a szél és a hullámok érdekes alakzatokra faragtak ki. A mély öböl és a zöld víz a kék összes árnyalatát megmutatja a parttól távolodva.

 

Kolymbithres Beach, Paros

Ez a híres strand a Naoussa öbölben húzódik meg, ahol csodálatos kékeszöld víz és sima zöldes sziklák között különböző méretű aranyló medencéket találhatunk.

 

Shipwreck Bay (Navagio), Zakynthos

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy Panayiotis nevű régi csónak, amely többezer pillanatképen és videón szerepel, világszerte meghozta Zakynthos hírnevét. A strandon futó zátonyok, sima fehér sziklák, türkizkék víz és fehér homok várja az utazókat.

 

Myrtos Beach, Kefalonia

Ez a gyönyörű strand Assos és Argostoli között valóban lélegzetelállító. Vitathatatlanul a leghíresebb a szigeten, ezért kell benne lennie a görög strand toplistában. Fehér homokos, apró kavicsos strand és a magas sziklák lábánál azúrkék víz teszi feledhetetlenné a látogatást.

 

Canal D'Amour Beach, Korfu

Sidari és Peroulades között meg kell néznie, hogy elhiggye a fehér faragott sziklák, barlangok és zöldeskék vízből álló kis strandot. A szokatlan formák közül kiemelkedik a Canal d'Amour. Azt mondják, hogy aki átúszik a sziklában nyílt keskeny résen, a másik oldalon meg fogja találni élete szerelmét.

 

Porto Katsiki Beach, Lefkas

Ez a strand a hatalmas fehér szikláival lenyűgöző. A sziklák a naplementében narancssárga színben játszanak. Nem véletlen, hogy a strandot az egyik legszebb mediterrán helyszínné választották.

 

Balos Beach, Kréta

Egy másik az egzotikus strandok közül Görögországban, amely figyelemreméltó a Med, Balos vonalon, Nyugat-Krétán, Kissamo közelében. Itt a homok csillogó rózsaszín és fehér, a víz pedig káprázatos kék és zöld színeivel. A térséget Gramvousa Velencei kastélya teszi mesebelivé.

 

Voidokoilia Beach, Peloponnészosz

A fehér homokkal övezett kékeszöld tenger félkört rajzol le. Az érintetlen környezete miatt került fel a görögországi tízes ranglistára.