Görögország júliustól újra nyitva a turisták előtt

Forrás: MTI

 2020. május 06. 18:29

Görögország július elsején megnyílik a turisták előtt. Ugyancsak szerdai közlés szerint Dánia még csak nem is tervezi, hogy feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárát az idegenforgalom számára.

A görög kormány tudatta, hogy még nem dolgozták ki teljesen a turizmus újraindításának részleteit, de május 15-ig elkészülnek vele, egyebek közt az egészségügyileg biztonságos utazás körülményeit szabályozókkal, továbbá szektor pénzügyi támogatásának mikéntjével.

Az idegenforgalom adja Görögország hazai össztermékének 30 százalékát. A szállodák, éttermek, utazási irodák egyharmada csődtől tart a járvány miatt. Eddig 45 ezer munkahely szűnt meg a szektorban a koronavírus-járvány miatt.

Május 15-ig kidolgozzák a görögök az újraindítás feltételeit

Fotó: 123rf.com

Dániában ugyanakkor még nem látják, mikor nyitják meg újra a határokat. "A jelenlegi helyzetben turistáknak nem szabad Dániába érkezniük, mert magukkal hurcolhatják a koronavírust" – mondta Nick Haekkerup igazságügyminiszter szerdán a dán parlamentben egy kérdésre válaszolva.

Megjegyezte, hogy több város polgármestere kérte a dán–német határ megnyitását az idegenforgalom előtt, és – mint mondta – a szükségesnél tovább nem fogják zárva tartani a határátkelőket.

A skandináv ország március közepén "zárkózott be" a koronavírus-járvány miatt.