Görögország másképp a Mouzenidis Traveltől

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 10. 17:24

Évente 500 ezer turistát utaztat a görög Mouzenidis Travel, amely jelenleg a világ 12 országában több mint 80 saját irodát működtet, s idén a magyar piacra is belépett. Szerdai bemutatkozásukon már a jövő nyári terveikről is hallhatott a hazai utazási szakma.

„A Mouzenidis Travelnek nem célja, hogy rombolja a magyar utazási piacot, szeretné másként bemutatni Görögországot, és nemcsak a nyárra koncentrálva, hanem egész éves desztinációként" – hangsúlyozta a görög cég magyarországi irodájához nyáron igazolt Végh Balázs igazgató, aki korábban a QuaesTourt vezette.

A budapesti InterContinental szállodában tartott szakmai találkozón Alexander Tsandekinis, a Mouzenidis-csoport vezérigazgatója elmondta, a turisztikai piacon húszéves múltra visszatekintő utazási iroda Görögország vezető tour operatora, székhelye Thesszalonikiben található, de az ország szinte minden térségében üzemeltet kirendeltséget. A csoport 19 cégből, illetve részlegből áll, a fő tevékenységének számító utazásszervezésen kívül vannak saját szállodái és gyerektábora, foglalkozik a többi között légi és közúti személyszállítással, esküvő- és oktatásszervezéssel, orvosi szolgáltatások nyújtásával, ingatlanértékesítéssel és bérbe adással, továbbá külön MICE- és VIP-részleget is működtet. A cég az elmúlt években Kelet- és Közép-Európában terjeszkedett, idén Magyarország mellett Lengyelországban is nyitott irodát.

A Mouzenidis Travel csapata

A Mouzenidis Travel csapata

 

Saját légitársasága, a tavaly alakult Ellinair jelenleg öt darab, 5-6 éves repülőgéppel rendelkezik, de folyamatban van a flottafejlesztés egy Airbus A319-essel és egy A320-assal. A Mouzenidis nem feltétlenül akar saját charterláncot indítani Magyarországról, inkább békés együttműködésre törekszik a már itt lévő légitársaságokkal – jelentette ki Végh Balázs. A cégnek több mint 100 saját busza is van, Mercedes és Setra márkájúak.

A Bomo Club márkanév alatt futó öt saját szállodája közül négy családi, egy pedig romantikus butikhotel. Az egyik Bomo Club Hotel a Halkidiki-félszigeten fekvő Ellin Camp nemzetközi gyerektáboruk szomszédságában található, így adott a lehetőség, hogy a szülők és a gyerekek egymás közelségében, mégis külön nyaraljanak, ami népszerű kombináció.

Az utaztató tervezett árualapját Smolinka Zsuzsa értékesítési vezető mutatta be, aki az előttünk álló őszi-téli-tavaszi időszakban elsősorban a rövidebb athéni és szaloniki városlátogató programokat ajánlotta a viszonteladók figyelmébe, illetve a Peloponnészoszi-félszigetet, de klasszikus görög körutazások is foglalhatók náluk, repülővel, több időpontban.

Jövő nyáron a charteres nyaralásokon túl városlátogatásokat, körutazásokat és hajóutakat illesztenek a kínálatukba. Thesszaloniki és Halkidiki mellett hangsúlyos lesz a tömegturizmus által még nem érintett Thassos szigete, de Krétára, Korfura, Rodoszra és Zakynthosra is kidolgoznak csomagajánlatokat charterjárattal, egyéni turistáknak és csoportnak egyaránt, illetve csak szállás is foglalható náluk. A Mouzenidis szálláskínálata az apartmanoktól a luxushotelekig terjed, több mint 200 görög szállodával van garanciális szerződésük, évi 100 ezer ágyra.

Elhangzott, hogy a viszonteladóknak 10 százalékos jutalékot fizetnek, illetve most áll kidolgozás alatt bónuszprogramjuk. A Mouzenidis Travel ugyan saját maga is értékesít, de legnagyobb részt a partnereire épít. A jövő évi előfoglalási árak 30 napon belül elérhetők lesznek az iroda weboldalán, amelyet érdemes lesz majd folyamatosan figyelni, mert az árképzésben yield managementet alkalmaznak, így azok a foglaltság függvényében naponta változhatnak.