Görögország májustól eltörli a belföldi járványügyi korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. április 14. 16:08

Görögország bejelentette, hogy a közelgő nyári szezon idejére feloldja a belföldi járványügyi korlátozásokat, például a beltéri maszkviselési kötelezettséget és a védettség igazolását bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez.

Május 1. és augusztus 31. között a turistáknak és a görög lakosságnak nem kell az oltást vagy a betegségből való felgyógyulást igazolniuk ahhoz, hogy beltéri vagy nyitott közösségi helyiségekbe, például éttermekbe lépjenek be. Június 1-jétől pedig a maszkok viselése beltéren sem lesz kötelező – írja a TTG turisztikai hírportál.

Thanosz Plevrisz egészségügyi miniszter a görög médiának nyilatkozva elmondta, hogy a nemzetközi beutazási követelmények eltörlését is fontolóra vették – többek között a belépéshez szükséges védettség igazolását (védőoltással, teszttel, vagy a betegségből történő felépüléssel).

gorogorszag_123rf

A görög hatóságok a nemzetközi beutazási követelmények eltörlését is fontolóra vették

Fotó: 123rf.com

A Konzuli Szolgálat oldala szerint Görögország az összes Magyarországon alkalmazott vakcinát elfogadja, beleértve a keletieket is. Oltási igazolás, vagy a betegségen való átesettséget igazoló okmány hiányában 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztről kell uniós digitális Covid-igazolást bemutatni, ötéves kor felett. Az országon belül közlekedő távolsági buszokra, hajókra, légi járatokra jelenleg csak oltási, vagy védettségi igazolvánnyal, illetve negatív teszteredménnyel lehet felszállni.

Plevris elmondta, hogy a belföldi szabályok enyhítésére vonatkozó döntés "a járványügyi adatokon és a szakértők javaslatain alapult", hozzátéve, hogy a hatóságok fontolóra veszik, hogy a járvány alakulásától függően az intézkedéseket szeptemberben visszaállítsák.