Gourmet ételdobozokkal fokozza a fedélzeti étkezés élményét az Air France

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 13:28

A Bocuse d’Or nyertes séf, François Adamski fogásaival frissíti az üzleti osztályon utazóknak szóló ételkínálatát a rövidtávú hálózaton az Air France: a gourmet ételdobozokban napszaktól függően más és más fogások érhetők el.

A reggel 10 óra előtt induló járatokon reggelit szolgálnak fel, amely olyan szendvicsekből áll, amelyek fehér kenyéren lévő, töltelékkel, például füstölt lazaccal és kapros krémsajttal vannak megtöltve és reggeli péksütemény is a kínálat részét képezi. Délelőtt 10 óra után a vendégek a séf által készített új, egyedi és ínyenc "signature" szendvicseket fogyaszthatnak, például füstölt paprikás csirkét és tárkonyos zöldségeket tartalmazó magvas kenyereket, valamint olyan tipikusan francia édességeket és desszerteket, mint a calisson, a cannelé, vagy tropézienne.

François Adamski ízletes, könnyű szendvicseket állított össze a rövidebb járatokra, a fogások elkészítéséhez a vállalat szabványainak megfelelően helyi és szezonális termékeket, francia eredetű hús-, baromfi- és tejtermékeket, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű (OEM) sajtokat és fenntartható halászatból származó halat használnak fel.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki.

A felelős étkeztetést szem előtt tartva az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

A gourmet ételdobozokban napszaktól függően más és más fogások érhetők el

Fotó: Air France

 

François Adamski séf ételei a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér 2F terminálján található Air France prémium váróteremben és a hosszútávú járatok üzleti osztályán is elérhetők.

François Adamski a Hôtel de Matignon, majd a Plaza Athénée, a Ritz, a Maison Prunier és a Hôtel Intercontinental konyhájában tanult. 2001-ben elnyerte a Bocuse d'Or díjat, 2007-ben pedig Meilleur Ouvrier de France lett. A nagy francia klasszikus fogások tökéletes elsajátításának köszönhetően megkapta első Michelin-csillagát, 2012-től 2020-ig a Team France Bocuse d'Or elnöke volt. 2019 elején lett a vezető francia légitársaság catering vállalatának tagja, feladata a vállalat kulináris identitásának népszerűsítése és a tudásmegosztás ösztönzése. Emellett a Servair Culinary Studio, a sztárséfekből és kulináris szakértőkből álló kreatív műhely főtitkári pozícióját is betölti, és ebben a minőségében a vállalat kulináris innovációiért felel.