Great Singapore Sale, mint utazási motiváció

 2014. május 16. 15:30

A Great Singapore Sale – amit sokan csak rövidítve, GSS-nek neveznek – 2014. május 30 és július 27. között kerül megrendezésre. Szingapúr központja, amely valójában egy bevásárlóutca – az Orchard road – egybenyitott plázákkal várja a látogatókat a majd két hónapos leértékelés alatt.

A metropolisz az elmúlt években a világ egyik legkedveltebb shopping városává vált, ebben szerepe van, hogy itt adómentesen lehet vásárolni. A leárazás tényleg drasztikus, az eredeti árak 70%-a is lehet, mely vonatkozik a szingapúri és a nemzetközi márkákra is. Nincs nyitvatartási idő, mert a plázák éjjel sem zárnak be. Az Ázsiaspecialista utazási iroda tapasztalata szerint magyar utazók is egyre gyakrabban időzítik erre a programra a régióba utazásukat.

 

Az egyik legtrendibb pláza, a futurisztikus dizájnú ION Orchard 66.000 négyzetméteren többek között a következő márkákat kínálja: Cartier, Dior, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Prada and Diane von Furstenberg. De természetesen találunk itt Mango, Topshop és Forever21 üzletet is. A legnagyobb plázák közé tartozik még a 313@Orchard, Orchard Central és a Mandarin Gallery is. A szervezők Singapore BIG Sale Tour Package néven komoly szállodai kedvezményekkel és ajándék városnéző túrákkal várják a leárazásra utazókat.

Az utazókat a külső városrészekben is komoly meglepetések várják. A Kínai Negyedben, az ún. Holland Falu-ban és Kis India-ban is vannak hatalmas plázák, de a kisebb butikok kedvelői is találnak kedvükre való üzletet vagy kézműves termékeket.  Idén a GSS ideje alatt nemzetközi ékszerkiállítás is lesz, július 3. és 6. között a híres Marina Bay központban zajlik majd a Singapore International Jewelry Expo.

Az Ázsiaspecialista utazási iroda vezetője, Simon Karolina elmondta: „Eddig elsősorban a környező ázsiai országokból érkeztek az akcióra, de már az európai, köztük magyar utazók is egyre gyakrabban erre a programra időzítik a régióba utazásukat."