Grebenzenben nyitott pályaszállást a Cartour

Forrás: turizmus.com

 2016. december 10. 18:19

A Cartour által üzemeltetett, 84 ágyas Hotel Grebenzenblick ötvözi az apartmanos és a szállodai elhelyezés előnyeit, és a sípályáktól mindössze 20 méterre található.

A december elején megnyitott Hotel Grebenzenblick érdekes ötvözete a klasszikus hotelnek és az apartmanháznak. A szálláshelyen ugyanis félpanziós ellátást kínálnak, de az elhelyezés több légteres, duplakomfortos  apartmanokban van. Mint ottjártunkkor megtapasztalhattuk, ez igazán kényelmes, ugyanis egy kisebb étkezést a társaságok könnyedén meg tudnak oldani a lakrészhez tartozó jól felszerelt, mosogatógéppel ellátott konyhában. A főétkezéseket pedig élvezhetik a szálloda éttermében, ami előtt panorámaterasz tárul a látogató elé.

Az épület kívülről kevésbé látványos abból fakadóan, hogy a torinói téli olimpián is használt konténerekből áll. A alpesi stílusban épült apartmanok azonban kényelmesek, igazi fa veszi körbe a vendégeket, csakúgy, mint egy hüttében.

A Grebenzenblick abszolút pályaszállás, így könnyedén megvalósulhat sok síző és természetkedvelő álma, egy igazi autózásmentes hét.

Már most, ebben a viszonylag hóhiányos előszezonban is lehet síelni, ugyanis az elmúlt évek hóágyúfejlesztéseinek köszönhetően mind a Nemzetközi Síszövetség  sztenderdjei szerint megépített hosszú pálya, mind pedig egy belátható, nyugodt gyakorlópálya is nyitva van. Grebenzen minőségét mi sem mutatja jobban annál mint, hogy az évek során számtalan versenycsapat edzőközpontjává vált Sankt Lambrecht, de rendeznek itt nemzetközi versenyeket is, és a Magyar Alpesi Síbajnokság állandó otthona is itt van. A magyar vendégek körében népszerű Murau pedig egy kisebb autózással érhető el Sankt Lambrechtből.

Habár az utóbbi években a több síterepet összefogó sírégiók kerültek előtérbe, a kisebb síközpontoknak is megvan a maguk előnyük. Itt ugyanis a hagyományos osztrák vendégszeretet mellett még a főszezonban sem a sorban állásról szól a sízés. (Fotók: cartour.hu)